Second thoughts?!

Tänk om man får en störd data unge. Tur att man är bästis med en professionell barnskötare! Eller att det är så långt till föräldrar och svårföräldrar. Du (till barnet) kommer få så roligt hos mormor och morfar eller farmor och farfar minst 50 mil här ifrån ;) Ni (till mina & Bs föräldrar) har sagt att ni vill ha barnbarn nu är det bara att stå sitt kast.. även om ni får en störd data unge till barnbarn... Men vi får väl alla hoppas på det bästa!

Fyndat lite :)

image67

Vill du bli min fucker?!

image67

Gråt inte..

image64

Jag har det bra i himmelen, här är mitt hjärta helt & friskt.
Boggie Bus jag är din lilla skyddsängel nu..

Ps: Detta är en utav mattes favorit bilder på mig.

Lilla ängeln

image63

Min lilla fina vovve har blivit en ängel...
Jag älskar dig Angelina,
du lämnar ett stort tomrum efter dig!

Bilden kommer från Googles bildsökning.

Ångest

Ren och skär ångest i bröstet, det enda jag tänker på är nästa veterinär besök den 29:e januari. Känslan hit intills är inte bra, tycker inte att det blivit något bättre. Varje gång jag tänker på det börjar jag att gråta så ni kan ju förstå hur mycket jag gråtit det senaste. Vad är rätt och vad är fel, om veterinären säger att det inte finns något att göra. Ska hon vara med hem igen eller inte. Det värsta är om hon är så pass dålig att vi måste ta bort henne så tror jag inte att jag klarar att vara med när det sker. Jag kräks nästan bara av tanken, jag tror inte att jag kan vara så stark att hon kommer känna sig trygg. Det är sånna här tankar jag tänker, jag kan inte rå för det heller. Det är klart att jag hoppas hoppas hoppas på det bästa. Men veterinärens ord återkommer hela tiden, blir det inte bättre så ser det mörkt ut. Men det är en vecka kvar än och och jag hoppas att det kommer att ske ett mirakel.

Thailand 2008 bye bye

Nu är våran resa avbokad, försäkrings klydd  och veterinär kostnader satte käppar i hjulet. Det här året fet suger än så länge förutom bebisen då... bäbis är väl det enda som varit bra i år än så länge.

Fina bilder

Jesper på mitt jobb jobbar även som fotograf och han hade sin nya fina kamera med sig till jobbet i förrgår. Han tog fina foton på hundarna och dom finns att se här under den 15 januari. Jag älskar mina fina små hundar visst blev korten bra?

Angelina igen..

Idag tyckte jag att Angelina andades lite sämre igen dock inte som hon gjorde förra veckan... Så jag ringde djursjukhuset så visade sig att dom hade en tid ledig hos Hjärt- och Ultraljudsspecialisten (Madelene) om en halvtimme. Vi skulle ändå gjort återbesök hos henne imorgon så det passade ju bra. Så jag satt mig med Nasse i bilen och körde dit det är ren ångest hinner tänka alla tankar och bli jätteledsen. Det första dom (Madelene och sköterskan) sa när dom såg henne igen var: världens trevligaste lilla hund vi kommer ihåg dig sen sist. Det värmde i mitt ångest fyllda hjärta. Dom ville röntga henne innan ultraljudet för att se om hon hade kvar massa ödem för då var det ingen idé att ultraljuda igen. När dom kom tillbaka från röntgen så sa Madelene att du känner verkligen din hund, det värmde oxå jätte mycket fast då väldigt bitterljuvt. Eftersom jag då fick bekräftat på att det inte blivit bra. Så nu har dom satt in tunga artelleriet för att få bukt med ödemet ändå mer vätskedrivande dels upp igen på 1/2 tablett 3 ggr/dagen samt en 1/4 del 1 ggr/dag av annan sort. Det var på håret att hon blev inskriven igen men Madelene trodde att hon skulle må bäst hemma hos matte. Nu slipper man ångesten med att inte vara närvarande. Nytt återbesök på tisdagen den 29/1 skulle igentligen varit den torsdag-fredag veckan innan men då var Madelene ej på plats. Hon vill helst att vi kommer till henne det vill jag med eftersom hon är specialist på hjärtan. Har hon blivit sämre till sitt återbesök så ser det riktigt mörkt ut. Men det känns ialla fall jättebra att Madelene bryr sig om Angelina och oxå vill att hon ska bli bra, det känns ialla fall så och det känns äkta. Dom verkar inte vara vana med små snälla chihuahuas, bara bråkiga ;)

Det som är så svårt är att hon är ganska pigg och glad så det märks inte att hon är sjuk förutom på andningen, enligt djursjukhuset så borde hon må sämre samt hosta men hon har inte hostat något alls. Samtigt är jag jätte jätteglad att hon mår så pass bra som hon ändå gör. Jag och B får ändå ställa in oss på att vi kanske måste ta ett tråkigt beslut, hon kan ju tyvärr inte leva utan sitt lilla hjärta. Beslutet kommer bli så mycket jobbigare om hon ser så frisk ut. Kommer hon inte att bli bra ska hon inte behöva att plågas i onödan. Så nu hoppas vi (och även ni hoppas jag) att hon blivit bra/bättre på sitt återbesök så vi slipper ta tråkiga beslut. Jag vet att hon har kommit upp i den aktningsvärda åldern av 9 år men finns det en chans att hon kan bli bättre så ska den tas. Småhundar kan ju bli bortåt 15 år gamla.

Kämpa på nu Angelina, vi älskar dig så mycket!

*

image62

Ännu en helg

I lördags var jag ute i stallet hela dagen för att kolla läget. Det är så att jag ska rycka in som ridlärare nästa lördag, jag har verkligen ingen motivation. Det är ju sjukt länge sen man stod och skrek på ungarna. Dessutom är de flesta grupper på lördag knattegrupper. Tänkte köra lite gymnastik och träna på ridvägarna. Vi får väl se hur det går..

Angelina är nästan som vanligt igen om än lite tröttare. Tycker att andningen är bättre ialla fall men hjärtat slår fortfarande för fort så det är möjligt att hon får medicin mot detta på fredag. Boggie ska lämna nytt urinprov till haga veterinären nu på torsdag men jag tänkte ringa och fråga om det gick bra på fredag istället, slipper då köra till 2 olika veterinärer på 2 dagar och kan göra 2 flugor i 1 smäll.

Jag har så mycket minus på flexen för tillfället runt 5 timmar och det är vad vi får ha. Men va f-n gör man med veterinärbesök och barnmorskebesök?? Vi har inte jätte mycket att göra heller så det känns så jävla onödigt att bara sitta av tiden när man har sjuka hundar med mer hemma.

Idag har jag inte gjort något vettigt överhuvud taget och har ångest över det, men va f-n man får passa på att vila nu för i maj är den slut ;)

Angelina har kommit hem

Nu är hon äntligen hemma och hon blev helt överlycklig när vi (jag & Boggie) hämtade henne. Hon har skött sig mycket bra och varit glad och samarbetsvillig det är ju inte alltid dessa små hundar är det ;) Så jag behövde ej skämmas när jag hämtade henne, men dom flesta tycker ju om henne för att hon är så snäll så jag var inte så orolig måste jag erkänna... Veterinären sa att det märks att hon är mycket hanterad, det är klart att hon är det, hon har ju sprungit och vunnit massa utställningar i Tyskland. Det är ju inte för intet hon är tysk champion ;) Det har vi (jag & djursjukhuset) hennes uppfödare Ingrid i Tyskland att tacka för.

Hon kommer nu att äta vätskedrivande medicin i störredos 3 ggr om dagen för att det ska trappas ner, men jag tror inte att hon kommer att få sluta med det helt. Slutnotan för denna gången blev 7304:- men det är det värt! I love my doggis! Vi har återbesök nästa fredag då ska dom ultraljuda hennes hjärta för att se om hon blivit bättre. Eventuellt måste hon få mera medicin för att hjärtsekvensen fortfarande är lite för hög. Jag är så lycklig att hon är hemma!!

Resan

Angående Thailand har mailat If med diverse frågor så nu får jag invänta svar, men vi måste bestämma oss nästa vecka. Känns inte så bra att tömma sina besparingar nu heller för att vi vet ju inte om Angelina kommer att behöva mer vård framöver även om faran är över för denna gången.

Angelina

Nu har jag pratat med en veterinär på Djursjukhuset. Angelina får stanna en natt till och personalen hoppas på att hon ska få komma hem imorgon men att hon kommer att få ganska "stark medicinering" i början.
Dom har gjort ett ultraljud på hjärtat och det är vänsterförmak som "läcker", hon har ett ganska stort fel på sitt hjärta. (Jag tror att hon är född med hjärtfel som blivit värre med åldern.) Det har gjort så hon har fått hjärtsvikt som i sin tur gett upphov till lungödem. För tillfället slår hennes hjärta oxå väldigt fort men det hoppas dom att det kommer bli bättre när ödemet är borta. Annars kommer hon att medicineras för det oxå. Hon har ialla fall något som heter Endokardos här hittade jag lite info om detta även här.
Jag frågade om förloppet eftersom jag tycker att från att jag inte märkt något så är hon plötsligt "jättesjuk". Det sa veterinärern att det ofta är så för man märker det inte tills en dag så orkar hjärtat inte längre och får hjärtsvikt, det blir som att falla över ett stup.

Totalsumman var uppe i 4700:- vid 13.00 idag, så den hade ialla fall inte exploderat (liten tröst). Tillkommer ett dygn till ca:1500 kr + ultraljud och flera röntgenplåtar. Sedan kan efterkontrollerna bli väldigt dyra eftersom dom kommer säkert kosta 1000-2000 :- per gång vanlig undersökning 500:- + röntgen. Det kommer att bli många efterkontroller för att få rätt på medicinering med mer. Nu är det ialla fall huvudsaken att hon kommer hem och är pigg och glad så får vi ta det andra sen, det är ju trots allt bara pengar och dom kan ju tjänas in. Nu lät det som vi var jätterika och det finns ju ingen som helst sanning i, Angelina är vår lilla "bäbis" så huvudsaken är att hon blir frisk :)

*Det kan vara många medicinska fel i denna text då det är svårt att komma ihåg allt veterinären sa och återberätta det på ett korrekt sätt.

Kvällens gulligaste

Boggie saknar sin kompis så hon har lagt sig i min resväska (vet att det är dax att packa upp). När vi ska ut och resa brukar dom lägga sig i resväskorna för att vara säkra på att få följa med. Särskilt Angelina för hon är en riktig riktig mammagris. Nu tror kanske Boggie att Angelina har åkt bort och att hon ska få följa med.. Stackarn tror inte att hon ätit något idag. Doggisarna är dom "bästaste" av alla kompisar så vi får hålla tummarna för att Angelina kommer snart.

Vet att ögonen ser läskiga ut orkade inte fixa.
Det är ju tanken som räknas eller hur Boggsan..

image62

Imorgon är en annan dag?

Idag ringde Anna mig och berättade att det är en gammal parallell-klasskompis som är på denna bild. Säger till Anna att jag har ju tagit bilden från famnet så hur kan det vara hon?! Ja men det är Fotograf Petra (håller till i mina gamla hemtrakter) som har fotat bilderna det står ju på famnets hemsida om oss. Vad f-n är oddsen på det? Det är ju sjukt!

Imorgon ska jag till barnmorskan hoppas verkligen att oturen idag har vänt tills imorgon!! Det en rutin kontroll med bla. vägning, spännande. Kanske kommer jag att spränga 80 kilos gränsen innan delivery date haha, men kommer vi till 90 kilos gränsen skrattar jag inte längre ;)


Så här blir barn till..
för er som inte vet eller har blivit "anfallade/lurade" än som jag
;)
image60

Angelina min lilla gris jag saknar dig!

Shityyyyy dayyyy!

Jag tyckte att Angelina andades konstigt i morse när man såg på henne så såg hon ut som en idrottare som ansträngt sig så man kan se varje andetag. Eftersom hon har hjärtfel blev jag sjukt orolig och lastade med hundarna till jobbet ringde veterinären när jag kom dit. Ringer våran vanliga veterinär 8:03 (telefontiden börjar 8:00), vi har inga lediga akuttider idag du får ringa djursjukhuset. Ringer djursjukhuset, vi har inga vanliga boknings bara tider tider idag. Men du kan få en akuttid om du vill och då kan du komma omedelbart, kostar 500:- extra. Sagt och gjort lämnade Boggie på jobbet och körde in med Angelina. På vägen dit hinner man ju tänka 10 000 tankar och det är ju inte possitiva tankar om jag säger så.. Vi behövde inte vänta så länge i väntrummet innan vi fick ett eget undersöknings rum sedan fick vi väl vänta en kvart eller något innan veterinären kom. Hon lyssnade på hennes lungor samt hjärta och tog tempen sedan fick vi sitta och vänta själva innan det kom en sköterska som skulle ta röntgen bilder på bröstet. Då fick jag sitta helt ensam och vänta. När dom väl var klara så kommer veterinären och säger att dom vil lägga in Angelina på observation eftersom hon har samlat på sig vätska i lugorna (vanligt vid hjärtfel). Hon får även en spruta med vätskedrivande medicin. Sedan lämnar veterinären mig och Angelina själva för det ska komma en sköterska och hämta hunden samt komma med inskrivningspapper. När man sitter där ensam med en hund som andas tungt och jobbigt så hinner man dessutom bli ganska ledsen och orolig. Men jag hann samla mig innan dom kom och hämtade henne samt fått sina påskrifter. Då blevjag jätteledsen igen kände sig som världens elakaste människa som skulle lämna henne där när hon är sjuk. Så totalt tog det ca: 2 timmar på djursjukhuset det är ju inte så kul att åka tillbaka på jobbet efter det. Men det gick trots allt ganska bra.

Problemet är att Angelina är försäkrad men har reservationer på sitt hjärta det betyder att om det är hjärtrelaterat får man betala allt själv medans skulle hon råka ut för olycksfall tex: bli biten så betalar försäkringen. Grundundersökning går nog på 500:- ungefär + akuttiden 500:- röntgen vet jag inte (ska göras flera gånger) sedan kostade inläggningen 1800:-/per dygn så vi är nog uppe i ca: 5000:- redan. Vem vet vad det kommer dra iväg i kostnad.

Så även om jag kanske kan åka till Thailand föräkringsmässigt ialla fall så har vi kanske inte råd nu eftersom jag inte vet hur länge hon måste ligga kvar på djursjukhuset. Man ska ju handla barnvagn med mer sen oxå samt leva på en skitlön så en liten buffert måste finnas...

This have been a shity year so far med hundarna vi har redan spenderat 3000:- i veterinär kostnader på dom (se gamalt inlägg). Dom är värda varje krona men nu får det bara inte bli värre!! Angelina måste svara bra på sin behandling annars är det en katastrof!


Jag är ledsen ända in i själen min lilla mamma gris är sjuk!!

image59

Fyndiga jag ;)

Idag så avslöjade jag min "hemlighet" på jobbet genom att bära min fina tröja från famnet fyndigt va ;) Min chef har vetat lite mer än en månad men nästan inga andra. Det var ialla fall mycket roligt.

image58

Diverse summeringar

Jag lever :) Har inte haft lust att blogga på ett tag bara pga av diverse händelser.

Dags för en snabb summering av år 2007.

Mest minnesvärda
Jag och B har klarat vårat 5 år tillsammans, än har man inte fått någon fin ring hint hint ;) Inte heller har vi skaffat något nytt husdjur, det är nog B väldigt nöjd över haha. Vi har varit och åkt skidor i sälen, vädret var kanon över +10° i solen och skit bra skidåkning! Tillbringade även 1 vecka i solen nere i Side även där var det kanon väder +30° i luften och ca +25° i vattnet. Sedan har det hänt en sak till :)

Jul & nyår
Jag, B och doggisarna körde tlll Örebro på fredagen innan jul så var vi där tills på juldagen då vi körde vidare till Dalarna. Julafton spenderades lugnt och skönt med julmat och Kalle Anka som var ett krav från min sida, man blir aldrig för gammal för Kalle ;) När vi väl kom till Dalarna började det lite "kaotiskt" med att lille Gustav fick åka till sjukhuset pga av hög feber, han repade sig väldigt snabbt och sedan var det full rulle igen. Boggie var dålig till och från hela jul och nyår men hon löpte oxå då blir hon lite konstig. Men vi åkte till en veterinär i Falun men han kunde inte hitta något förutom en förstoppad analsäck. Shit vad det luktade sedan tyckte vi att hon blev lite bättre för att sedan bli sämre. Då började Angelina andas väldigt tungt eftersom hon har hjärtfel blev jag sjukt orolig men hon var pigg och glad ialla fall. Så i bilen på väg ner till Malmö ringde vi våran veterinär här nere och fick tid senare på eftermiddagen. Angelina hade luftvägsinfektion och Boggie hittade dom inget direkt fel på och alla blodvärden var bra så dom tror att hon har urinvägsinfektion. Så nu äter båda doggisarena medicin och dom har blivit mycket bättre.

Thailand 2008
Vi vet då inte om våran planerade underbara resa blir av än. Vill inte gå in på varför den kanske inte blir av än, så ni får vänta tålmodigt tills vi har bestämt oss om vi ska åka eller inte. Det beskedet kommer om 1-2 veckor.
Har ni reseförsäkring i hemförsäkringen teckna inte avbeställningsskydd, vilket bullshit. (Obs kolla vilka vilkor ni har innan ni gör något drastiskt.) Ving tyckte att det var bra att ha pga av oväntade händelser eftersom vi bokade så lång innan. Men oväntade händelser är om ni får en doktor att skriva läkarintyg på att ni inte kan resa och det täcker våran hemförsäkring oxå.

Vi har sett fram emot resan så länge eftersom båda nollar i år så hade det varit den perfekta början på 2008. Överallt läser man om Thailand, senast i morse i sydsvenskan står det om Similian Islands. Dit hade vi planerat att resa på utflykt. Det stod att snorklingen är i absoluta värdsklass, jag älskar snorkling! sedan att dom såg delfiner i stort sett varje tur på hemvägen, en utav mina högsta önskningar! Det är ett hån jag började nästan gråta över min frukost.

Är det någon som vil åka vi vårat ställe, please let us know! Enda krukset är att ni måste betala 31 000 kr inom 2 veckor.

RSS 2.0