En gammal klassiker..


BH-guiden








Resenärer

Hoppas att Thailandsresenärerna har det bra & att det inte uppstår någon släktfejd där nere ;) Det hade ju varit en katastrof nu när jag och B ska få en egen familj som vi ska blanda med befintliga familjer. Hörde dock att 2 drabbats av förkylning, inte så roligt kanske men det går ialla fall över.

Före tuppen?!

Imorgon ska man upp innan tuppen.. ska hämta flickorna halv 6 för avfärd mot gekås. Det ska bli såååå roligt :)

Lördag

På lördag ska jag, Karen & Annica åka till Ullared, det ska bli jätte roligt. Jag ska handla massa baby stuff,  ialla fall börja då jag och mamma ska dit i början på april. Det är ju inte lite pinaler som ska inhandlas....hoppas att dom har skötbord. Det är ett stort problem för oss vi vill ha det på badrummet men vi kan ej hänga ett vägghängt där inne då det är gipsväggar med kakel på.. Sedan finns det ej plats för en skötbordsmöbel så det måste bli ett badkars skötbord det är bara det att dom ser så rangliga ut.. Hoppas hoppas att gekås har den perfekta lösningen :) Tänkte även kolla om dom har lite schyssta mammakläder. 

Top 10

På siten models.com har dom rankat dom sexigaste modellerna och vem "vann" om inte Heidi Klum. Att hon är hot skrev jag redan i augusti *tada* kolla här om ni inte tror mig. Dom 2 största prestige jobben i modell branschen är Sports Illustrated & Victoria's Secret det är några tjejer på listan som "been there done that" om jag utrycker mig så ;)

Listan från Models:

10. 09. 08. 07. 06.

05.04.03.02.01.


10. Natalia Vodianova

09. Ana Beatriz Barros:
Sports Illustrated se bilder här

08. Yamila Diaz-Rah:
Sports Illustrated omslag 02 & 05, se bilder här

07. Isabeli Fontana
Sports Illustrated se här här

06. Alessandra Ambrosio
Victoria' Secret angel 2004-nutid

05. Karolina Kurkova
Victoria' Secret angel 2001-nutid

04. Tyra Banks
Victoria' Secret angel 1998-2005, Sports Illustrated omslag 96 & 97 se bilder här

03. Adriana Lima
Victoria' Secret angel 1999-nutid

02. Gisele Bundchen
Victoria' Secret angel 2000-2007

01. Heidi Klum
Victoria' Secret angel 1999-nutid, Sports Illustrated omslag 98 & 06 se bilder här


I mitt nästa liv ska jag födas till en långbent, gudinna som ska tjäna storvkovan på att vara fabulous ;) Hoppet är det sista som överger människan haha.

Nå..

Anna har jag blivit tjock i ansiktet? Eftersom du ju är den enda som säger sanningen enligt dig själv då. Ja jag är lika naturell som den dagen jag föddes och det bjuder jag på. Eftersom jag gör detta nu kräver jag en bild på magen, omedelbums! Angående gårdagen så gick det inte, jag har förlorat det och det lär väl inte heller komma tillbaka... :(



Fint sällskap

Vad säger man? Det är baby-boom i kändis världen, minst sagt. Här kommer några exempel på kändis bäbisar, det tillkommer säkert några till listan innan året är slut  och jag har säkert glömt en hel drös ;)

Internationella Kändisar
Nicole Richie & Joel Madden - fått en flicka
Christina Augilera & Jordan Bratman - fått en pojek
Jennifer Lopez & Marc Anthony - fått en pojke & en flicka
Tori Spelling & Dean McDermott
Jessica Alba & Cash Warren
Angelina Jolie & Brad Pitt
Nicole Kidman & Keith Urban
Cate Blanchett & Andrew Upton
Hally Berry & Gabriel Aubry
Camilla Alves & Matthew McConaughey
Melissa Joan Hart (tonårshäxan) & Mark Wilkerson
Gwen Stefani & Gavin Rossdale
Jamie Lynn Spears & Casey Aldridge??
Nelly Furtado & Demacio Castellon

Svenska kändisar
Suzanne Sjögren & Anders Jensen
Linda Isacsson & Jacob Lindorff
Helena Seger & Zlatan
Martina Haag & Erik Haag
Anna Carin Olofsson & Tom Zidek
Shirley Clamp & Daniel Ottosson
Anna Bohman & Jonas Bohman ;)

Can't help it

Ja vet att jag är tjatig men jag kan inte hjälpa det.. Bara för att ni ska förstå hur jag känner det
så kommer några bilder på vad vi skulle befunnit oss nu med våra föräldrar.

I give you Kamala Beach Hotel i Thailand..

     

Förstår ni nu?



Idag är dagen..

..som man skulle kommit till Thailand med underbart väder och ett underbart 4 stjärningt hotell med 2 pooler och havet inpå knuten. Som tur är är vädret här rätt ok fast det blåser, tänk om det hade varit -10 grader och snö. Då hade jag legat i fosterställning och gråtigt idag. Istället känns det rätt ok och vi handlade ju vagn istället :) Våra föräldrar är på väg till Arlanda för att sätta sig på planet som skulle kommit en dag efter vårat dit ner. Det hade varit helt underbart att vara där nere nu, men men vi ska ju få en bäsbis istället. Senare i kväll kommer samtalet vi sitter och väntar på: nu är vi framme på Arlanda väntar på planet ha det så bra, älskar dig. Samtalet kommer komma från mamma.. och vi kommer att säga ha det så bra i Thailand..

Jag ska resa hem till Dalarna över påsken och hälsa på lite. Kolla in mammas pepparkaksfärg, Alex nästan pepparkaksfärg och Rubens grisrosa färg ;) Ska oxå spana in om Anna är tjockare är mig ;) hon ska ha sin bäbis ca: 4 veckor efter mig. Det är närmaste resan jag har att se fram emot om man inte räknar graviditet som en resa förstoss..

Barnvagn

Nu har vi handlat barnvagn efter många våndor :) Det blev en Brio Happy med marinblå liggkorg (07:a) och svart sitdel (08:a) med teleskopchassi (07:a) ej svängbart. Liggvagnen ser precis ut som på bilden, bilden med den svarta vagnen har fel chassi.

Vi hade ju bestämt att vi skulle köpa en bättre begagnad barnvagn men vi fick ett så bra pris på en ny barnvagn för att vi valde "gamla" årets färg och modell på allt utom sittdelen (de enda färgerna som fanns kvar av 07:orna var typ babyblå, gul, röd) nä jag vill inte se ut som en julgran när jag är ute och går.. Så det fick bli en ny vagn istället och vi får pengarna tillbaka om det skulle hända något med barnet.

Klicka på bilderna för att se större..


Veckans mage

image86

Rolig barnvagns annons

Bild finns här & texten lyder:

Då gör vi ett nytt försök. Brio barnvagn, mjuklift etc. Kom och titta på vagnen innan ni önskar köpa den. Solkig, solblekt, helt kass, rispig och repig, färgen är troligtvis helt otrendig, punktering på vänster framhjul och orkar inte laga den. Troligtvis är det alltid uppförbacke när ni väl använder den. Finns i centrala Lund på Tomegapsgatan, mellan AF och Botan.

Mitt nya jag?!

Idag har jag förutom att jobbat har jag idag bakat bröd och bakat en kaka, gjort en paj och förberett det vi ska ha imorgon på våran tjejkväll. Hoppas att det går hem.. Förutom en grym längtan till Thailand (ja vi skulle ha åkt på lördag) så längtar jag till snön med allt vad det innebär slalom, varm choklad och lite stug mys. Så imorgon ska jag bjuda på något som är som i sälen, shit vilken bra beskrivning haha. Det är mina älskade ILVA flickor som kommer och hälsar på imorgon.

Jag är så stolt över mig själv!
De senaste veckorna har jag varit så duktig lagat massa ny mat: kotletter i ädelsostsås,  gulaschsoppa, pepparotskött, köttsoppa, Tacopaj (ej smakad än..), skit god gryta med viltsmak. (Kan tänkas att jag kan bjuda mamma och gourmeten Ruben på vid mitt besök i mars.) Hmm jag har testat nått mer men kommer ej ihåg.. Fattar ni vilken världs händelse det är att jag har lagat så "mycket" mat, känner mig som en blandning mellan mat-Tina och Marta Steward.

Detta har dock en negativ baksida, B blir förbannat BORTSKÄMD! Hmm kanske dags att utöva utpressning.. måste bara komma på något bra som jag vill ha eller behöver. Återkommer senare..

"Fendi Spy bag"

Efter diverse letande bla. i Side har jag nu hittat min "Spy Bag" på Tradera.
En äkta Spy Bag kostar 15 lakan, det var jag inte ens i närheten av.

image85

Roligt

Klicka på bilderna för att se dom större!



Vända på stan

Idag har jag varit och träffat en gamal tjejkompis som jag inte träffat på väldigt länge, med sig hade hon även sin lilla son Melker som är 6 månader. Se gammalt inlägg. Vi pratade om det "senaste" som hade hänt där fick jag veta att det är ytterligare ett par gamla kompisar som ska vandra nedför altargången.. Där ser man.
Vi fikade på ett café i malmö som heter Barista har aldrig fikat där förr, men jag måste säga att Espresso House är bättre. Tog en varm chocklad och en browine, jag älskar söt saker med detta var till och med för sött för mig. Men det chockladen var ialla fall Fair Trade märkt, får ju vara glad för det lilla.

Dagens irritation:
Övrigt som hänt i Malmö idag är att massa människor från Kosovo har kört runt i sina bilar med ena handen på tutan och i den andra handen en flagga som dom viftat frenetiskt med. Jag förstår att det är en jätte stor dag för dom att dom har fått ett eget land men varför har dom inte åkt ner dit idag då? Det är så jävla störigt att folk som har annan bakgrund kör som idioter och tutar hela tiden, händer vid bröllop, fotbollsmatcher mm. Det förekommer rätt ofta med andra ord..

Vecka 28

image76

Till er alla..

image75

Tack

Bäbis vill tacka så mycket för presenterna från farmor & farfar!

Strålande väder

Vi har ca 10 grader och solsken andra dagen i rad det är dessutom helt vindstilla! Snödropparna är utslagna i var och var annan trädgård, påskliljorna har kommit 10-15 cm, och igår såg jag videkissar! Helt underbart! Ångesten över Thailandresan blir inte lika påtaglig när det är fint väder, det hade varit betydligt värre om det var -10 och skåne storm.

Förberedelser

image70


Fick nya nummret av Vi Föräldrar igår och i den finns massor av annonser, just igår fans det 2 saker som vi tänkt att handla så det var bara att slå till. Bilbarnstolen hade dom bara i 2 färger på rean men det gör ju inget att det blev en annan färg än den vi hade tänkt när vi sparade 500:- Precis vad resesängen kostade, den var dock lite tung men ville man ha en jättelätt så var det bara att hosta upp en 1000 lapp till. Det är det ju inte riktigt värt då sängen bara ska bäras in från bilen när vi hälsar på farmor & farfar och mormor & morfar. Om det är någon mer som vill fynda på rea men inte har Babyland där dom bor så kan man handla i deras webbutik.

Vi har även handlat mat och jag hade en shoppinglista med mat till flera dagar, jag är så stolt över mig själv. Har även förberett mat till flera dagar. Vuxen poäng! Nu ska jag gå och mumsa lite mumsig fruktsallad som jag har förberett till filmen.

Magen

image69

Konserter

Mando Diao
Lördagen den 8 mars på olympen i lund,är sjukt sugen på att gå
fast jag inte har hört så mycket från det nya albumet "Never seen the light of day".
Dom är ialla fall grymma live och dom är från dalarna ;)


De Lyckliga Kompisarna
Fredagen den 28 mars på KB i Malmö.
Då kommer jag och min kära jobbarkompis Totte att vara där.

När jag, Anna & Mia var i pubisåldern och fick vara med och hänga med dom äldre killarna,
lyssnade dom mycket på DLK så det blir lite nostalgi ;)
Kommer ni ihåg dom?!


Mer barnvagn

Barnvagnen kändes inte rätt så det blev inget köp. Den var mycket äldre än jag trodde och fjädrarna kändes som en gammal sönderpökad madrass.. (sorry mamma) Tror att det var en tidig modell av emmaljungas edge för den var ganska klumpig. Nu går jakten vidare.. tur att vi ialla fall är ute i mycket god tid ;)
Såg något kul på en barnvagnsida här om dagen: på någon utav "mode" vagnarna Urban Jungel eller Bugaboo kan man som tillbehör välja latte hållere, det känns ju som det mest onödiga tillbehör till en barnvagn ever. Ok om man köper en sån där joggingvagn om man är träningsnarkoman eller nåt och springer 5 mil om dagen. Då känns det mera relevant än på en stadsvagn.

Föräldrakurs
Vi har fått lapp hem om föräldra kurs den är 5 gånger.
1: Förväntningar, Förlossnings start
2: Förlossning, Smärtlindring, Komplikationer (det ser man ju sjukt fram emot, not)
3: Studiebesök på Malmö KK
4: Eftervård, Amning
5: Bäsbis träff längre fram :)

Undra om man känner sig "säkrare" efter denna kurs eller om man undrar f-n man gett sig in på. Hoppas bara att  man hamnar med lite vettigt folk, så det kanske är någon man kan umgås med senare.

Inget speciellt

Pratade med en tjejkompis nyss och hon har gift sig den 1 december, där ser man.. Tack för inbjudan ;) Hon fick även en son i augusti som jag inte träffat än, vi får helt enkelt inte till det om man säger så. Antingen kan inte jag eller så kan inte hon, men nu har vi ialla fall bestämt lördagen den 16 februari sedan återstår det bara att se om vi kommer till skott.

Bäbis update:
Imorgon ska vi kolla på en begagnad barnvagn en Emmaljunga, vi får se hu den är. Kommer en rapport om hur den var sen. Igår var jag hos barnmorskan och allt verkar bra, det är ialla fall en lite "illbatting" där inne :) Nästa vecka ska vi på sockerkontroll det kommer att ta 2,5 timme nått, kul. Först ska jag dricka något sött och äckligt på fastande mage (fast jag brukar gilla sliskiga saker dock inte sliskiga män..) sedan ska jag vänta i 2 timmar innan man får ett stick i fingret för att kolla sockervärdena. Tror jag ska sova :) Så att man är utvilad till Grey´s anatomy som har säsongpremiär på kvällen vid 21 på 5:an, sedan går Men in Trees en timme innan på 3:an. Men det brukade alltid krocka med ett annat program innan, så vi får se hur det blir på onsdag. Har ialla fall bjudit in tjejerna på tv kväll.


Ps: Nu är det 18 dagar kvar tills man inte ska åka till Thailand och dessutom betalat 3500:- för det :( Det suuuuger fett, men men that´s life.

Barnvagn..

Det är ju skit lätt tänkte jag innan vi började leta, men shit pommes frites det är ju en hel vetenskap. Ju mer vi tittar destå mera osäker blir man. Vi hade då tänkt köpa en bättre begagnad vagn, men vi måste ju först veta vad vi vill ha för modell innan man börjar leta.

Alternativen:
* Ett chassi med en separat liggdel & en sittdel, beroende på barnets ålder.
ex. Emmaljunga edge duo combi, Brio happy

* Kombi där man alltid har en sittdel men med en hårdlift i när bäbisen är liten.
ex. Emmaljunga City cross med hårdlift, Brio Kombi.

Jag vägrar även att ha en ful vagn typ en gammal marinblå brio med små bruna teddybjörnar på. Det får gärna vara en "märkesvagn" typ brio eller emmaljunga. Sedan vill jag helst ha en vagn med "stålkorg under på" inte en i tyg, korgen ska vara rymmlig Boggie ska få plats där under :)

Vi är lite inne på en Brio Happy, men den verkar ha kommit ut förra året så det finns inte så många begagnade att få tag i & en ny kostar ca: 8 500 kr med både ligg & sittdel & diverse tillbehör.

När det kommer till bilbarnstol är det mycket lättare, vi ska ha en ny för man vet ju aldrig om den har varit med om en krock om man köper en begagnad. Sedan ska det gå att lyfta ur den lätt om man är och handlar. Där har vi sett en Akta Graco som vi vill ha

Är det någon som har lite tips att dela med sig, så mottages dessa tacksamt! Nu ska jag gå och äta lite chockladpudding ;)

Här är den..

image68

RSS 2.0