Mera Tankar

Angående SD jag har lite tankar om det oxå förstås & jag vill poängtera att jag INTE har röstat på dom.. Men det finns massa problem som måste diskuteras & jag säger inte att följande punkter nedan är invandringens fel utan jag vill vara belysa varför jag tror att människor har röstat på SD.

* Det är väldigt extremt när man bor i Malmö & det kan man inte blunda för. Jag blir rent sagt besviken när våra kära politiker som bor i dom rikare områden i Sthlm inte alls kan förstå att människor röstar på SD. Om invandrar politiken är den viktigaste frågan så finns det bara ett parti & rösta på & det är SD tyvärr. För i sverige får man inte ha några som helst synpunkter på invandrar politiken för då är man rasist. Det är ju tråkigt för allt kan alltid bli bättre oavsett vad det är.

* Integrationen i många kommuner är usel, varför den är det vet jag inte.

* Det blir en enorm kultur krock att massa människor med olika bakgrunder & folkslag bor ihop, framför allt för att man inte förstår varandra. Det förekommer rasism inom invandringsgrupperna oxå att vissa folkslag inte tål varandra.

* Det finns knappt lägenheter att få när jag fick min lägenhet så hade vi (jag & en tjejkompis) letat aktivt i 4-5 månader. Det är en enorm bostadsbrist i södra Sverige.

* Danmark ändrade anhörig invandringen så det gör att vissa flyttar till sverige/malmö i stället. Vet inte säkert men jag har hört att dom måste ha ca 100 000 på kontot & försörja dom som kommer lite som i USA.

* Kompisar som flyttar, flyttar från Malmö särskilt efter dom fått barn för som vill inte att barnen ska gå i skolan i Malmö. Det är ju en anledning till det att det finns problem som man inte kan sopa under mattan.

* På M dagis så äter dom bara halalslaktat kött & aldrig gris.. Det enda jag tyckar om det är jag jag gillar den vanliga slaktmetoden bättre det går snabbare. Halalslakt innebär att djuret dör pga av blodförlust dvs man skär halsen av dom, den vanliga så bedövas djuret med skott i pannan först.

Dom flesta vill ha invandring & invandrare bara inte där dom bo, krasst men ganska sant ändå. Hur många kan tänka sig att flytta upp till Rosengård? Handen på hjärtat? Allt är inte svart eller vitt men jag tror många röstar på SD för att markera att dom vill ha ändring. När andra partier pratar om att utesluta/stänga dom ute det är väl inte heller demokrati?! Hmm svåra frågor detta...

Det är nog bättre i långa loppet att ta upp diskussionen med SD för i långa loppet skadar det nog mindre än att stänga dom ute. För det är trots allt många som röstat på dom. Bättre att diskutera, nu är allt locket på i invandrarfrågor alla vill inte stänga gränserna men kanske se ändringar i invandrarpolitiken.

Ni stackare som läser min lilla blogg kommentera, ge mig era åsikter. Tycker ni likadant  elle rär jag helt fel ute?!

Tankar

Jaha vad ska vi börja någonstans?! Ska dela med mig av lite tankar och jag skriver som det kommer så nu får ni hänga med.. Ostrukturerat  med andra ord ;) Jag är inte så stort fan av att skriva privata saker i bloggen då man i inte vet vem som läser men här kommer det i alla fall.

Jag är kluven & splittrad men samtidigt inte, svårt att förklara. Vad ska jag göra med mitt liv? Ska det vara så här för alltid? Hur länge får jag vara kvar på jobbet, ihoplagningar är superspännande & kul men jag är ju sist in. Är ju inte ens anställd utan har bara ett vik. Det som är så tråkigt är att jag alltid kommer vara sist in oavsett vart jag är. Jag vill & hoppas att jag får vara kvar i den grafiska branschen, det är inte det lättaste då det är vanligare med konkurser & nedskärningar än med anställningar.

Jag skulle vilja jobba 50-80% så jag fick mer tid hemma mer med Melwin, hur lätt är det hatt hitta ett jobb som passar?! Kan inte jobba eftermiddag varannan vecka & helst bara jobba 50-80% (vill vara anställd på 100% men tjänstledig 50-30% så man skulle kunna gå upp i tid om något ändras.) Inte för lång pendling för att jag ska hinna att träffa Melwin lite oxå.

Ska vi på allvar flytta uppöver? Det gick ju superlätt & smidigt för fam Andersson, dom berättade om sina planer i somras. Nu han har nytt jobb började i måndags & dom har köpt hus. Det kanske inte är så svårt om man verkligen tar tag i det. Om vi flyttar uppöver så är det mest för Melwins skull, vill inte att han ska gå i skola här. Han kommer vara omgiven av en massa personer som älskar honom hur mycket som helst. Jag hade hellre sett att alla kära flyttade till skåne & så kunde vi haft fritidshus i dalarna. I alla fall i dagsläget men det kommer ju inte att hända. Jag är splittrad & kluven, jag är två stycken Maria där båda betyder lika mycket Dala-Maria & Skåne-Maria. Jag har 2 hem där jag känner mig lika hemma som två puzzelbitar som hör ihop. Den ena kan inte finnas utan den andra.

Jag säger inte att vi ska men om vi ska ha ett barn till, så är det mycket lättare att bo uppöver där man kan få hjälp. Här nere är det super svårt att få barnvakt varje gång man behöver så är det ingen som kan, om man inte frågar 3 veckor innan. I och med att B jobbar skift så är vi ju själva varannan vecka jag & Melle. Man vill ju ha egen tid till sig själv, kvalitets tid med Melwin & kvalitets tid men bäbisen men hur ska man få det här nere?!
Vi måste i alla fall flytta från där vi bor nu, vi måste få en trädgård. Melle älskar att vara ute & det skulle underlätta enormt att ha en liten täppa att gå ut till.

Jag har dessutom blivit en person som inte är jag, känner mig elak & bitter en dålig kopia av den jag en gång var, låter konstigt kanske. Jag var en super social tjej med 1000 järn i elden & nu hinner jag inte nått =( Jag vet att det ändras när småbarnstiden är över men tänk om jag inte kommer ihåg hur eller vem jag är då?!
Känner mig isolerad i lägenheten, vi träffade alltid folk innan nu knappt aldrig. Hur blev det så? Vet ju att umgänge förändras med tiden men ändå? Är det för vi har barn & andra inte? Är vi för tråkiga att umgås med?

Följande 3 saker vet jag: Vi måste flytta men vart? Jag måste bli mig själv igen! Vi måste börja att umgås med folk igen!

Melle Film


RSS 2.0