Dalarna

i helgen skulle jag verkligen vara hemma hos mamma det är Rättviks Marknad och den är mycket större och bättre än Kiviks marknad. Det är tradition sedan man var liten att åka dit och jag brukar passa på och åka hem till mamma när det är marknad. Men men jag måste hålla mig hemikring malmö nu innan bäbis så pappa B inte missar förlossningen, skulle verkligen vilja ha en helikopter eller ett eget flygplan så man snabbt kunde ta sig till Dalarna.. Det är inte bara för att det är marknad ;) Jag och bäbis får gå på oktober markanden istället, för den är alltid 2 ggr per år 1:a helgen i maj och 1:a helgen i oktober.

På lördag ska vi (jag & B) plus lite vänner fira våran kompis Annica som fyller år på fredag.

Frågor & svar

Har fått frågor på min mail som jag tänkte svara på här istället...

Har ni fixa allt nu inför den stora dagen?
Ja det tycker jag sängen och vagnen är bäddade, skötbordet uppmonterat och bb-väskan är halvt packad ;) Bäbiskläderna är tvättade och vikta. Jag har även lite andra saker inhandlade babygym, babysitter, resesäng och en "badkarsbadare". Bilbarnstolen däremot är inköpt men ej monterad.. bilen skulle behöva service först och bli inbytt mot kombi. Det är det enda jag känner lite "ångest" över men det är inte så lätt att skaffa ny bil med ena armen i gips och en sambo som inte har körkort. Men men vagnen går in men det är lite trångt för er som inte vet har då en S60 ganska stort babgage utrymme men hålet alla saker ska bli instoppade i är trångt och litet. Så även om sakerna får plats när som väl kommit in i hålet är det inte säkert att dom kommer in i just hålet. Hoppas att ni förstår. Sedan behöver vi större lastutrymme det kommer ju bli endel vändor uppåt i landet och packningen minskar ju inte om man ska ha med sig bäbis :) Vi har gått profylax kurs och känner oss så förberedda vi kan inför förlossningen.. om det nu går ;)

Beräknad vikt:
Vid sista ultraljudet så beräknade dom att bäbisen skulle väga runt 3400 gr om den föddes 13 maj och följer standard kurvan. Men går man över tiden så fortsätter ju bäbis att växa.. så vi får väl se vad vikten blir..

Hur känner du dig i övrigt:
Jag mår jättebra förutom att armen inte är 100% än men med magen går det hur bra som helst. Det enda var att jag mådde som en röv i höstas i oktober/november det var som att vara bakis kostant hela tiden utan att kräkas. Så det var jobba och ligga på soffan som gällde. Men hade jag vetat att det skulle gå över så hade det nog inte varit så faligt men det visste man ju inte då för det finns ju gravida som verkligen mår dåligt i 9 månader, stackare.


Har ni flera frågor så kan ni ställa dessa i kommentarer.

Kom igen & gissa i gissnigs dax

(Finns här under veckans mage...)
För er som inte vet hur man gör så kommer instruktion:

Under varje text som jag skriver finns denna text:
Permalink (0) Magen Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Klicka då på kommentarer:
Då kommer detta upp: Kommentera inlägget här:
Där fyller man i sitt namn och mailadress (denna publiceras inte) och under kommentar skriver man sin kommentar.
Klicka sedan på: Skicka kommentar
Kommer då upp en kod som ska skrivas in i fältet under sedan är det bara att klicka på Ok.
Lätt som en plätt och det går att kommentera samma inlägg flera gånger.


Kärt återseende..

Om inte bäbis bestämmer sig för att komma innan så ska jag och B gå och fota magen hos Clint på måndag. Det ska bli jättekul att bli fotad av honom igen, tog lite bilder till B när han fyllde 25. Sedan har jag och B fotat oss där 1 gång efter det då vi fick ett bra alla hjärtans dag erbjudande. Clint är en skön prick som man kan slappna av med samtidigt så är han lite "små galen" på ett bra sätt, om att ni förstår. Så brytar han på amerikanska :) kolla in hans hemsida här.

Det som är att när jag fotade till B:s 25 års present var jag mycket smalare än jag är idag som ni kanske förstår. Men men det är ju så här jag ser ut nu med pigmentsfläckar under ögonen, mer celluliter, graviditets kilon samt några extra kilon sedan vi träffades. Ska ialla fall försöka mig på mission impossible att sminka bort pigmentsfläckarna resten är som det är.... annars får jag dra på mig någon slags kroppsstrumpa ;) Måste även komma ihåg att boka fixa frissan tid hos Allie, då blir håret ialla fall koanon fint. Clint skulle inte fota digitalt så det går inte att photoshoppa i efterhand på gott och ont ;) Som sagt det ska bli kanon kul att fotas igen!!

Tillbaka till verkligheten

Eller man kanske ska säga gruvan, hej hå hej hå vi ner till gruvan gå... ;) Jag och min chef har kommit överens om att jag ska jobba halvtid from måndag och fungerar det inte får jg väl ta mammaledigt på heltid. Så nu återstår det bara att se hur länge som jag ska jobba bäbis kan ju ha kommit tills på måndag och det kan ju vara 4 veckor kvar... Det är ju inte så kul att bara sitta hemma och vänta heller så nu får jag gå till jobbet och träffa lite folk istället och 8-12 är väl bra arbetstid.

Ikväll kommer ilva-flickorna hit för lite tv kväll, mysigt.

Vecka 38

image127

Gissnings dax

Vilket datum tror ni bäbisen kommer ut?
Vad tror ni att det är en flicka eller pojke?

Beräknad dag är den 13 maj.
PS: 2 veckor får man gå över tiden innan dom sätter igång..

Svara i kommentarsfältet.

Uppdatering

Är sjukskriven tills den 30 april alltså på onsdag, torsdag är då en röd dag och fredag tar jag semester. Sen när det blir måndag igen vet jag inte, mammaledig eller jobba. Kommer nog inte att jobba heltid hoppas på att jag kan jobba halvtid tills bäbisen kommer. Tänkte prata med min chef nu i veckan får se hur vi ska lösa detta. Har varit svårt innan pga av armen, den känns ju fortfarande samt är lite svullen. Känns lite onödigt att gå på mammaledighet oxå man vill ju spara sina dagar till bäbisen. Förutom armen så mår jag ju jättebra dom enda graviditets "symtomen" jag har förrutom stor mage och några extra kilon är att jag har fått pigmentsfläckar under ögonen. Det är ju inte så vackert men förhoppningsvis går det bort när bäbis tittat ut annars får man åka till akademikliniken och hjälpa naturen på traven... Det är ju inte så kul att se trött ut jämt. När jag hade gipset trodde nog folk att min kille misshandlade mig pga av att det ser ut som jag har blåtiror under ögonen, tur att det varit soligt för då använder jag ju mina stora solglasögon som döljer halva ansiktet :) Magen är ivägen ibland men det är ändå inte några större problem. Måla tånaglarna som jag gjorde igår var dock lite svårare än vanligt ;)

Nackdelen denna vecka som kommer är att B jobbar natt då kan jag inte stöka runt som jag vill i lägenheten men men jag och Boggie får hitta på något annat att göra.

Äntligen!!

image126

Ny klippt lugg

I förrgår var jag hos Allie på Västergatan sexton och fixade håret lite. Hade beställt tvättning, inpackning och luggklippning. (Väntar med att klippa hela håret och färg tills Alex tar studenten.) Salongen har super super sköna massagestolar som man ligger i när man får håret tvättat, benen hissas upp så får hela baksidan massage samtidigt som Allie masserar huvudet, helt underbart!! Ni som bor i Malmö gå och klipp er hos Allie och Lisa 040-23 91 91.

image125

Bjuder på detta "skitsnygga foto" av mig håret är jättebra annars nja ;)

Meddelande till Anna B:
Ja jag har blivit rund i ansiktet men nu är det bara 25 dagar kvar till beräknad förlossning och
jag har faktiskt "bara" gått upp 10 kg och det är med gipset...
;)

"Vagnshuset"

image124

Boggie Bus har fått ett litet "hus" som hon ska ha under barnvagnen,
här provar hon det. Hon ser dock inte så nöjd ut men det kommer hon att bli..

Vecka 37

image123

Skötbordet är på plats

 

Nya skötbordet som vi fått av mamma Kicki, bebis tackar mormor Kicki så mycket för presenten.
Inköpt på Babyland finns ej med på nätet dock.

Dålig uppdatering

Som många vet redan har jag brutit min högra handled, det gör att skriva pekfingervalsen på datorn med vänster pekfinger inte är så lockande.. Det hände på långfredagen hemma hos mamma inne i deras trapp i huset då mjukisbyxan gled under hälen och jag halkade. Jag satt mig på rumpan och åkte ner med handen under och det pallade inte handleden, så nu är hela underarmen gipsad. Det var aldrig någon fara med bebisen snarare så att den uppskattade turen. Gipset ska av den 22 april klockan 9.00 men det ska ju bli vårdstrejk den 21 april så vi får väl se, tar dom inte av gipset den 22 kommer jag sätta mig och skrika tills dom tar av det.. Jag är sjukskriven till och med den sista april och beräknad förlossning är den 13 maj så jag kanske jobbar lite i mellan. Kanske blir jag sjukskriven lite längre vet inte om man klarar sig på 1 vecka efter att gipset kommer av.

Jag längtar efter min högra hand!! Lägenheten har förfalligt och det är lite att fixa med innan förlossningen samt måste hinna träna upp armen/handleden igen!!

Vecka 35

image120

Vecka 34

image119

Detta är söndagens mage bild, bloggen har inte fungerat..

RSS 2.0