Babysim


Melwin innan simmet..... och ......Melwin efter simmet ;)

Idag var första babysimmet och det gick bra :) verkade rätt så nöjd. Det sjöngs massa sånger och jag kan ingen text till någon men man får väl lära sig. Innan simmet satt jag honom i en "matstol" från ikea och det gick fin fint, så man kanske ska införskaffa en sådan. Lägger inte upp några bilder från simmet då det finns massa sjuka människor på nätet. Instruktören sa att bli inte förvånade om dom blir jätte trötta efteråt eller att dom börjar skrika jättemycket pga av trötthet. Melwin sov innan vi lämnade omklädningsrummet, så gullig :) Sedan så fick han ju sättas fast i bilbarnstolen i bilen sov då med men han vaknade tilli någon sek när jag la ner honom i vagnen, nu har han sovit i 1 timme. Får se hur länge det blir.. Pappa B sover oxå för han har jobbat både em och natt igår men han var oxå med på simmet. Vi hade så mysigt längtar redan tills på söndag då ska vi simma igen (för att ta igen förra fredagen).

Gör det själv

Vill passa på att tipsa om en rolig sida Simpy Colours där man kan designa sitt egen text på barnkläder. Priserna verkar ok, inte jätte billigt men inte allt för dyrt heller. Bra present tips om man inte vet vad man ska ge, en cool text och rätt storlek sen är man på banan ;)

Senaste nytt

Babysimmet i fredags blev inställt, det var något som var fel på bassängen. Så vi ska ta igen det nu på söndag istället så denna veckan blir det 2 st simmningar :) Det ska bli jätteskoj vi tränar för fullt i badkaret med att hälla vatten på huvudet och lite i ansiktet, än så länge gillar han att bada. Melwin fick sin 1:a vaccinationsspruta i fredag och det gick bra han skrek i 3 sek sedan kom han på att dom hade en fin mobil i taket och började skratta & jollra istället haha. Bvc har även babymassage som vi varit 1 gång på och det var ok. Det är inte "våran" bvc sköterska som har det utan en annan och jag gillar våran bättre, fast det var absolut inget fel på denna. Det var bara jag som pratade "bra" svenska förutom sköterskan då, men det gick bra det med. Går dit för att lära mig så vi kan massera hemma sen, lättare om någon visar övningarna istället för att läsa sig till det själv.

Festen på mitt jobb i fredags var för att vi firar 100 år i år, tack företaget som kom ihåg att bjuda mig istället var det en snäll jobbar kompis som berättade.. Så typiskt dom, hade i och för sig  fått en inbjudan till min jobb mail men hur ofta tittar man där när man ska vara mammaledig i 1 år?! Maten var över all förväntan samt var det 2 st olika uppträden, Melwin gillade det ena inte så mycket så vi gick ut för att inte förstöra för dom andra. Det var ingen katastrof bara lite gnälligt, överlag skötte han sig bra fast det inte var en toppen dag för honom. Han hade fått sin spruta ju men jag märkte inte något konstig så jag bestämde mig för att åka till festen och åka hem i fall han inte hade orkat. Han hade med sig sin pjamas som han brukar när vi är iväg lite senare, så han knoppade i vagnen på slutet. Han fick ingen feber av sprutan heller skönt, jag hade handlat alvedon i förebyggande syfte.

Har även varit igång på Tradera igen och handlat kläder i från polarn o pyret. Fick bla 4 plagg för samma pris som 1 i butiken. I love tradera samt Ullared, här kan man fynda rejält.

Update

Hänt sen sist... Mamma är fortfarande här nere men hon åker hem imorgon och då är jag och Klimpe själva igen. Pappa B är ju oxå hemma men han jobbar ju som sagt oxå. Vad har vi gjort sen sist då?! Hmm vi har varit på Ilva, Ikea, Ljungs Handel i Hjärup, fikat på Tirups Örtagård varit nere på Malmö Festivalen några gånger och hälsat på ute i stallet. Idag har vi varit och ätit Turkisk buffé på Resturang Ankara det var gott fast inte lika gott som det är på plats i Turkiet, Turkiska köket ska vara det 5:e bästa i världen ialla fall enligt reseledaren när vi var i Turkiet ;) Efteråt tog vi en sväng nere på festivalen och glodde lite på folk :)

Igår var jag, B och Melwin på återträff med föräldragruppen första gången vi såg alla sen vi fick barn. Det var jätte roligt och vi mammor ska nog träffas igen på måndag. Alla fick berätta om sina förlossningar samt lite om sina bebisar sedan fikade vi lite oxå för papporna skulle fixa med sig det, vem tror ni bakade jag eller B?! ;) Efteråt åkte vi hem och nattade Melwin sen fick jag och B lite tid för oss själva då mamma erbjöd sig sitta barnvakt. Vi åkte ner en vända till festivalen och gick runt lite. Sedan när vi skulle hem så står bensin mätaren på 0 och i färddatorn kan man se hur långt man kommer till tom tank den stod på: - - till tom tank, snacka om att jag får panik. Vi står i parkeringshuset Anna och det är ju inga bensinmackar i närheten och fullt med folk på stan på malmö festivalen men vi lyckades ta oss ut på dom sista bensin ångorna till midhem. Shit jag har aldrig fått bensin stopp sedan jag fick det med svarta faran (svart Ford Fiesta) när jag var 18 bast, då trodde jag att bensinmätaren visade fel och vi (jag & Anna) var på väg att tanka när det hände. När vi körde från Ullared så tankade jag inte fullt för jag tankar alltid på jet kortet och där fanns ingen jet. Tankade på preem så att vi skulle ta oss till Malmö för att sedan tanka fullt, shit va komplicerat det lät nu när jag skrev det haha. Men vi körde dirket hem för att få bärhjälp av B innan han skulle iväg till jobbet sen har jag och mamma glömt att tanka. Eftersom jag alltid (ja i stort set alltid) tankar fullt när jag tankar så glömde jag bort det eftersom jag ändå tankade i torsdags förra veckan. Jag satt ialla fall och svor spottade och fräste när vi körde på ångorna B satt och sa att jag skulle lugna ner mig haha.

På fredag ska Melwin börja på babysim på Rund och Sund, det ska bli jätte skoj. Vi har tränat på att hälla vatten på huvudet och ansiktet så förhoppningsvis går det bra. Efteråt ska han vaccineras sen på kvällen ska han med mig på fest med mitt jobb. Men det förutsätter att allt har gått bra på dagen för han ska inte bli med släpad på något som han inte orkar. Har dock lite problem hur jag ska ta mig hem från festen eftersom bussarna lär vara överfulla samt måste man ner på stan för att byta buss eftersom Malmö fesitvalen slutar då så lär det inte vara någon höjdare. Det får bara plats 2-3 barnvagnar per buss dessutom. Taxi kanske men då har han ju ingen bilbarnstol coh dom kör som idioter. Nu tänker ni va ska hon dricka eller?! Klart att jag inte ska, vi ska träffas på jobbet för att sen gå i 20 min dit vi ska hemligt ställe och tar jag bilen så måste jag gå tillbaka och hämta den och det är inte heller någon höjdare i dom kvarteren. Min kära B kan inte hämta för han har inget körkort & så var det med det, vet att det löser sig på något sätt. Det är bara det att det är lite mer omständigt när man har barn haha. Min släkting utryckte sig så här sen man fick barn så tror folk att man ska flytta hem till dem när man kommer på besök för att man måste ha så mycket med sig, det stämmer så bra haha.

Jag har även fått veta att jag är skyldig mitt jobb en månadslön eftersom dom betalade ut lön i juni när jag ej jobbade, jag ifråga satte om det stämde och det gjorde det sa dom men med mera ifråga sättning så var det ju fel. Dom på lönekontoret trodde bara att jag tog några dagar föräldraledighet i maj dom visste ej att jag fött barn, tack mina lära chefer för det. Jag har ju var ju sjukskriven innan och allt sånt släpar ju en månad så dete är därför de har blivit fel. Men vi ska fixa allt när jag kommer tillbaka det ska betalas av med pengar och semesterdagar jag har 34 semesterdagar sparat, hade ju tänkt använda dom tll något roligarare nämligen semester men det blir aldrig som man tänkt sig eller hur?! Ville betala tillbaka med pengar redan nu men det ville dom ej.. Nu ska jag gå och sova, go´natt.

Någon som vill..

..följa med på Bodies i Köpenham?! Det är en utställning om kroppen där riktiga kroppar, folk som donerat sig används. Jag vill gå dit i medicinskt syfte efterom jag tycker sånt är jätte intressant och jag hade läst till djursjukvårdare om utbildningen inte legat i skara eller om man kunde läsa på distans men dte kan man ej :( Utställningen håller på till och med 30 december.

Inget speciellt

Nu är det snart dax att bege sig ner på lite sydligare breddgrader igen.. Vi ska göra ett stopp på vägen innan vi landar i Malmö igen bara, i Ullared. Melwin ska få träffa några av sina släktingar och jag ska passa på att shoppa lite. I love Ullared haha. Ännu mer efter man fått barn, fatta vad pengar man sparar. Det är väldigt välkommet nu när man fått barn och har mammapeng som är lika med halva sin ordinarie lön. Fast man kan ju ta fler dagar i veckan men den som spar han har :)

Har haft sånn otur med Asos frågade en kompis om vi skulle beställa ihop då visar det sig att hon hade beställt dagen innan, vad är oddsen på det?! Så jag bestämde mig för att beställa själv, då är skorna slut i berry färg.. J***a skit. Kanske kommer dom in igen, vi får se hur jag gör dom är fina i grå färg oxå..


Asos

Är det någon som vil beställa från asos? Det tillkommer ingen tull och frakten går på en 200 :- tror jag. Måste bara ha skorna ;) Bäbis & 11,5 cm klack låter väl som en bra kombination?!

Mera vill ha..Hur fina är inte dom berry-färgade skorna?! Dom skriker Maria köp mig ;)
Alla fina toppar & klänningar, I love..
Om jag minns rätt kostar inget plagg över 700 kr på bilderna,
det som är bra med Asos är att man kan se alla priser i svenska kronor.

RSS 2.0