Dagis

I torsdags var vi och kollade på Melles nya dagis Annelundsförskola. (Här hittar ni ett äldre dagis inlägg.) Det verkade helt ok avdelningen är ju helt ny så det var inte så mysigt än men efter att tag av nya teckningar med mer så ska det nog bli toppen. Personalen verkade oxå bra alla var svenskar på den nya avdelningen men på andra avdelningar på dagiset är personalen blandad. Barnen är oxå blandade men det finns ett helsvenskt barn till på Melwins avdelning enligt Eva. Ni som undrar varför jag skriver om detta är för att han ska gå på rosengård för stadsdelen vi bor i tillhör rosengård till ytan. Alla vet väl vad som försiggår på rosengård... Något som verkar bra är att alla barn är "nya" på avdelningen så det finns inga färdiga grupper utan alla får bekanta sig med varandra.
Alla avdelningar har en liten egen gård samt en större gemensam och på andra sidan vägen så ligger en fin lekplats som heter rörelselekplatsen. Den egna lilla gården var så där men det var ju inte heller några leksaker ute.. vänta bara tills Melle har spridit ut dem för är det något han kan så är det stöka till hehe. Melles inskolningsfröken heter Eva och hon verkar jättesnäll, hon var med runt när Melle for runt för att upptäcka alla vråar =)
Avdelningen Melwin ska gå på heter Regnbågen och består av en nedre del och en övre, det är en liten trapp i mellan. Tror inte att barnen kan gå emellan själv hoppas inte det för Melle kan mycket väl springa rätt ut han är inte så försiktig. Melwin ska hämtas och lämnas på nedre delen. Han ska börja sin inskolning på måndag den 12 sep, personalen ville ha in honom så fort som möjligt för alla barn har inte börjat än och dom vill få igång sin verksamhet snarast möjligt. Det innebär att B börjar jobba en vecka tidigare än beräknat men det verkar ok.
Det bästa av allt dom har en egen kokerska så dom slipper färdiglagad äckel-päckel mat =) Jag tror och hoppas att det ska bli bra rosengård till trots, vi ska ge det en chans. Bara personalen är bra så spelar det inte någon roll vilken stadsdel barnen går i eller hur??
Funkar det inte kommer Melle ställas i överflyttningskö direkt till Klara förskola där våra vänner Lina och Lida jobbar och Linas mamma är dessutom rektor. Den förskolan ligger mellan oss och stan kan man säga.
Ps: Shit vad det blåser ute det är storm och det regnar på tvären...

Kommentarer
Postat av: Henrik bengtsson

Jasså. Han skall bli ett regnbågsbarn.....

2009-10-04 @ 18:24:50
URL: http://punkt-benke.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0