Flowers


Igår fick jag ett blommogram, en lila orkideé i en fin vit kruka. Sååå glad jag blev, det var snälla Arnold som skickat ett på morsdag!

Bobux



Dessa två har jag vunnit på tradera!! Med frakt 250:- för båda, dom såg nästan helt oanvända ut! I par nya kostar 300:- i butik, so I'm happy!

Hjälmarna


Visst blev vi fina & trafiksäkra!
Klicka på bilden för att göra oss större..

Melwins: Blå nyckelpiga från Hjälmhuset heter Moon Gogo köpt från Babyproffsen för 129:-
Min: Cykel/skate hjälm från Coop för 99:-

Ps: jag ville ha en hjälm som går ner över huvudet och inte som en ren cykelhjjälm som känns att den sitter ovanför, därav valet. Det har nog göra att man är så van vid ridhjälmen.

Ny klänning


Idag har jag köp en ny klänning. Kostade 349:- å sa hade jag fått en rabatt check där valfri sommarklänning kostade 199:- så jag slog till. Vi har även hittat fina cykelhjälmar, bild kommer senare.

Hannibal


Obs: detta är inte Hannibal!

Jag har glömt att berätta för er vad som hände förra veckan på tisdagen efter en myskväll hos Annica. Jag och Boggie hoppade ur våran bil på parkeringen och då ser vi en katt som sitter i buskarna och jamar, lockar katten och den kommer fram så kelig! Boggie står och nosar på nån rolig fläck och ser inte att katten har smygit upp bakifrån för att nosa på henne, när hon märker katten så hoppar hon 1 m och börjar skälla haha inte ens det skrämmer katten. Det är en jättefin katt som är "röd och vit" den är ganska mager och super kelen, tänker direkt att den måste sprungit bort. Så jag lyfter upp den och kånkar med den in i lägenheten.

Klockan är närmare 23 på kvällen och jag har ingen låda eller nått sånt så jag stänger in den i köket och söker information på nätet. Hmm sitter och försöker klura ut hur jag ska göra men går in och tittar om den är öronmärkt och det är den!! På nätet får jag fram uppgifterna på personen så jag ringer ja vet mitt i natten men om min katt sprang bort skulle jag vilja att nån ringde även om det var mitt i natten. Kommer till en dam uppe i helsingborg det var inte hennes katt men den har tillhört hennes  dotter som bor i Malmö, så jag får ett nytt nummer. Då visar det sig att hon har gett bort katten till en dam med utlänsk bakrund som bor på persborg för 2 månader sen, och för 1 månad sen hade hon ringt och sagt att han börjat vara ute och det hade gått bra. Men vadå bra ska han hitta sin egen mat eller?! Det är ju ganska traffikerade vägar här runtomkring och inte lämliga för en liten kisse..

Jaha, vad ska jag göra? Katten är mager och har en fästing, säger jag. Hon har varken kvar namn eller nummer till denna dam heller.. Vi kommer fram till att jag ska släppa ut den igen eftersom den bor här i området. Den sitter under min balkong länge och jamar och jag har så dåligt samvete, går ut och tittar lite senare då är den borta.

Har funderat mycket på hur det har gått för Hannibal som han heter så igår när jag var ute med Melwin och Boggie ser jag hur en katt är på väg att smita in i ett trapphus. Det tar några sekunder innan polletten trillar ner, tänk om det är Hannibal.. Går och ropar men det kommer ingen kisse, så jag börjar kolla in i buskarna å där sitter han, Hannibal kollar örat för säkerhets skull och jag känner igen nummret. Han är ännu magrare och verkar lite desperat, när han sprang in i buskarna sprang det ut en kanin sen försökte han fånga en fågel. Nu har jag både Melle och Boggie med så jag kommer inte få in honom i lägenheten igen och han springer iväg lite senare.

Tänker att jag måste kontakta hans gamla ägare igen så hon blir medveten som situationen, då har jag varken kvar telefon nummer eller öronnummret kvar, hmmm va fan ska jag göra. Telia har ju samtallistor så loggar på deras sida på nätet och hittar nummret. Eftersom han är öronmärkt på den gamla ägaren så tror jag inte att polisen eller nån annan skulle bry sig om honom eftersom det finns en mäng katter som inte har en registrerad ägare. Så nu verkar det som hans gamla ägare ska komma hit och hämta honom om hon hittar honom igen. Så vet jag inte vad som händer hennes man är allergisk och kan inte ha honom kvar.. Jag kommer inte få skaffa katt för B :( Stackars Hannibal hoppas att han får det bra!

Vår måndag

I förmiddags hade Melwin play-date här hemma med Amadeus 2,5 år och Julius 9 mån, jag och deras mamma försökte föra samtal under tiden det gick så där ;) Men det var mycket trevligt trots 3 små vilddjur.. Dom hade tagit fel på tiden på Melwins kalas så han fick sin födelsedagspresent idag i stället, han fick en fin tröja/sommarjacka och en fin pekbok. Melwin brukar ju sova på fm men det hade han inte tid med idag, fast vi försökte inte ens men när dom gått somnade han direkt.

Sen när han vaknade så plockade vi ut cykeln från förrådet och gick till cykelhandlarn för lite vår uppfräschning. Det är glapp i dynamon så den ska bla kollas över. Vi har ju fixat Melles cykelsits men han har fortfarande inte fått någon hjälm så vi kan inte cykla än men snart så :)

Efter att varit hem och käkat mellis så åkte vi ut till Flädie och lämnade in hoppsadeln för försäljning, dom säljer begagnat och tar 20 % men man slipper ju åka runt och prova den på massa hästar. Köpte den ny för 12 år sen för 10 tusen nu kostar en ny sån strax över 20 helt galet, men den är ju 12 år nyare oxå ;) Känns lite sorgligt men den har ju bara "legat och skräpat" och jag har ju ingen häst att ha den på så det är lika bra att sälja den  och även om jag nån gång har en ny häst så är det ju inte säkert att den passar i alla fall. På vägen hem därifrån tog vi en sväng inom rusta och handlade lite.

Imorgon ska vi hämta den uppfräschade cykeln sen får vi se vad som händer :)

Min lista

Jag gillar listor och hittade denna hos Frida, hennes var med varumärken så jag gör min egen lilla ;)

SKOR: Gärna höga klackar även om fötterna inte gillar dom med 10 kgs övervikt ;)
SNEAKERS: om det är sneakers vet jag inte men har ett par från Ecco
JEANS: Älskar jeans men alla mina har "krymt"
T-SHIRT: Har hellre tunikor
UNDERKLÄDER: Innan var det snygga som gällde, nu är det sköna ;)
VÄSKA: Skötväska eller en som man hänger över axlarna så man har två fria händer
PLÅNBOK: Liten fin från Boutuque U
SOLGLASÖGON: Ja stora å fina
KLOCKA: I mobilen eller farfars klockan jag lånat av lillebror, ibland en Accent men vill ha en fin Guess
SMYCKEN: Love it men tyvärr det gör Melwin oxå aj aj
TV: En tjock tv från Thomson
MOBILTELEFON: Gammal SonyEricsson W800i
MP3: Finns i mobilen
DATOR: iMac vill även ha men bärbar mac
SMINK: Ja!! Make Up Store å snart ska jag testa I.ds fondation
ANSIKTSKRÄM: Estée Lauder
DEODERANT: Nivas Pearl and Beauty
TANDKRÄM: Pepsodent
SCHAMPO/BALSAM: Loreal ElVital
TVÅL: Tar vad som finns
PARFYM: Dolce Gabbana "Light Blue" eller Guccis "Envy Me"
MINERALVATTEN: Vill helst ha bubbelfritt vatten
VIN: Rött eller Rosé
DRINK: Sött och sliskigt
BRÖD: Nybakat & helst hemmabakat
MAT: Mmmm gott favoriten är älgbiff, klyftpotatis å mammas kantarellstuvning det får gärna finnas Rubens sås oxå
GLASS: All chocklad glass går bra annan glass slinker oxå ner
GODIS: Chocklad
SÄNG: Stor och bred
LAKAN: Nytvättade
FRISÖRSALONG: Allie, Västergatan 16, 040-23 91 91
DAGSTIDNING: Sydsvenskan
MAGASIN: Bra blandning mellan mode, skvaller och artiklar

Malmö City Horse Show

Vi hade fint väder när vi kom dit sen kom regnet å som det regnade, jag var helt dyblöt när jag kom hem trots regnjacka. Melle satt i vagnen inpackad så han frös ju inte i alla fall fast det blev ju tråkigt ;) Jag hade fixat matsäck å allt men vem vill ha tonfisksallad när det regnar å är kallt? Melle tyckte det var mycket spännande å titta på hästarna men roligaste på hela dagen måste vara alla hundar. När han satt full fart framåt då förstod jag att han har sett en vovve ;)


Kalaset del 2


(Klicka för att göra större)

Jag älskar ju att baka så till kalaset passade jag på, ni som inte var här får skulla er själva hehe.

Fatet till vänster:
Knäckflan
Kokostoppar med chocklad
Chockladbollar

Kaktornet:
Chockladbiskvier
Kokoskuddar
Fudge
Drömmar
Kolakakor
Chockladsnitt
Hallongrottor
Kladdkaka med Nötter
Skärtorsdagskaka (syndiga kakan)

Tårtfatet:
Kanelbullar
Marängtårta finns på bild längre ner i bloggen

Ser det mumsigt ut?!

Hittad



Igår när Melwin och B var på Gentlemannadagen på Jägersro tappade dom en sko, B letade jag åkte och letade inget resultat. Jag har ringt runt till jägers till jägersro center..I morse tänkte jag, jag tar en vända till när jag svänger ut från vårat område ser jag den någon har satt den i staketgallret till ett hus. Jag blev så glad att Melle nästan såg lite chocckad ut hehe. Då har jag förbannat min stackars döda pappa som inte har gett mig något tecken från andra sidan när jag letade efter den igår.. men jag har bett om ursäkt nu. Sorry daddy!

I natt hände det...



Melwin sov heeelaaa natten, wohoooooo! Det har hänt 1 gång tidigare för nån månad sen, hoppas nu att detta blir en vana en bra vana ;) Vi la honom vid 20:00 somnade gjorde han kanske vid 20:15 sen sova han fram tills 6.50 nånting.... Fattar ni vilken grej!! Det är ju inte så att han har varit jobbig på natten innan men ändå.

Melwins Kalas


Varför?!

Två människor till som kommer hamna i helvetet och jag hoppas att dom brinner. Nr 1 och nr 2, känsliga varnas.

Förskola

Håller på att kolla upp förskolor till Melwin han är nämligen inte anmäld ännu.. Å viken ångest detta innebär, vet ni hur många det finns i Malmö?! Så klart att vi vill att Melle ska gå på den bästa som ligger närmast men det enda sättet att få veta är att åka runt och kolla, just nu har jag 4 st på min lista. Vårt område tillhör ju Rosengård stadsdel till ytan och jag vill inte att han ska gå där och jag ska förklara varför:

Jag pratar dalmål blandat med skånska, B pratat skånska, farmor och farfar bor i Örebro men farfar kommer från Skåne och farmor från Ångermanland och flyttade som ung till Skåne, mormor och morfar pratar dalmål. Barnen här ute på gården där vi bor pratar "blatteskånka" 7-8 åringar kallar varann Duuuuu mannnen på skånska med brytning, (dom har gjort en undersökning att barnen kan skilja mellan blatteskånska och svenska i tal och skrift). Fattar ni hur förvirrad han kommer att bli, förskolan har väldigt stor del i barnens språkutveckling.

Det får jättegärna finnas barn med utländskt påbrå men jag vill att förskolepersonalen ska prata ordentlig svenska och går Melle på Rosengård kommer han tyvärr bli en minoritet då i stort sett alla andra barn har utländskt påbrå. En blandning tycker jag att det ska finnas så han lär sig att det finns andra människor som ser annorlunda men inte är annorlunda. Vi går på BVC på rosengård där personalen är super men många föräldrar där kan inte svenska så det gör att jag inte kan prata med dem, det är så tråkigt jag vill ju prata med dom andra föräldrarna på förskolan.

Jag tror inte på några sätt att en förkola på Rosengård är sämre än någon annan kanske till och med bättre men för mig är det viktigt att han lär sig prata ordentligt även om han kommer prata skånska blandat med dalmål ;) Har även pratat med flera personer som är förskoleutbildade och dom håller med mig fullt ut i detta, kom gärna men andra åskter eller vinklar.

Ny tävling!


Hos fina Marie kan man vinna en finfin klocka som jag jättegärna vill ha!

Tryckfelsnisse har varit framme ;)

Längst ner i texten så var det en förvirrande text om att mamma och Ruben skulle till Azorerna och det var ju helt galet dom är ju där nu. Det var så att den mesta av den texten skrev jag när dom hade bokat resan men jag publicerade den inte förrän igår, så nu vet ni ;)

Stora Killen ♥



Tänk att min lilla bäbis fyller 1 år idag,
det är helt galet va tiden har gått fort!


Delfiner

Jaha då var mamma och Ruben på Azorerna och det är ett av dom ställerna i världen där man kan se flest delfin och valsorter. Axorerna ligger mitt ute i Atlanten utanför Portugal så flera valar får förbi där i deras "vandring". En av mina högsta önskningar att se delfiner IRL har sett dom på kolmården men det är ju inte det samma. Nu har mamma och Ruben varit på valsafari och dom såg både valar och delfiner, delfinerna hade till och med lekt runt båten. Jag är glad för deras skull men är så avundsjuk näst intill bitter faktiskt, jag vill oxå!! När vi var i turkiet så såg ju B 2 fenor efter att båt-turs-gubben börjat skrika dolphins dolphins men det var så höga vågor så jag visste inte vart jag skulle titta :( En 10-15 min innan hade jag sagt till B undrar hur nära man har varit delfiner utan att sett dom, så jag höll på att börja att böla på båten blev helt knäckt. När jag är utomlands spanar jag alltid efter delfiner när jag åker båt näst intill maniskt men någon gång måste det väl vara min tur eller?! Om jag hade varit med om det här så hade jag nog dött av hjärt stillestånd.

Önskelista utan inbördes ordning:
* Se delfiner helst bada med dem.
* Valsafari, Späckhuggare, Blåval, Kaskelott, Valhaj med fler
* Big 5 safari (Afrika)
* Vithajssafari i Sydafrika (Dock i en större båt inte flotte..)
* Ta dyk cert

Grattis i efterskott Älskling!

B blev 31 år igår!


Senaste nytt..

Förlåt för den usla uppdatering, men jag har inte haft någon lust helt enkelt. Ok vad har hänt och inte hänt sen sist då? Jag var ju uppe i Dalarna för farmors begravning sedan åkte ju Anna och Elsa med mig å Melle ner till Malmö, dom var här ons-sön. Vi var i bokskogen, gick på stan, var till ikea och tog det lite lugnt i allmänhet då Anna ville passa på att njuta av bara ett barn, Gustav 3,5 år fick vara hemma med pappa. Sedan har Melwin börjat att gå han tog 3 steg när Anna var här nere sen tog det lte tid innan han kom på att han kunde gå men nu går han rätt mycket. Sedan har han börjat att dra fram så det ser ut som en orkan här på kvällarna. Han har även börjat att utforska den egna viljan vilket är sjukt jobbigt ibland och han har även börjat att testa var gränserna går *suck*. Men det är ju faser man ska igenom helt enkelt så det är bara att bita ihop hehe. Hmmm vad har mer hänt?! Jo jag har börjat att rida igen, sjukt nice är det och det är helt underbart att åka ut till stallet själv (Melle hemma hos pappa) och njuta av ensamheten. I söndags var jag och Melle på mammaträff med mammorna från barnmorskan denna gången var alla pappor med oxå utom Björn som fick vara hemma och sova för han skulle jobba nattskift. Jag var helt slut när vi kom hem därifrån 5 vildar som var överallt samtidigt och alla var ju 2 om sitt barn utom jag som var där själv och Melwin skulle inte vara där vi andra var så det blev till att springa efter hela tiden.
Flera bilder finns här.


Min nya outfit?!

Hade jag inte varit sygg i denna haha volangerna hade vält ut åt alla håll..

Jag vill vinna dator!!!

Varför ska jag vinna den då undrar ni?
Jag skulle bli så glad så glad, tänk att få äga en sån lite skönhet! Jag behöver en liten laptop som är med på mia resor upp och ner till dalarna, när Melwin blir lite större så kan han kolla på dvd på den lilla fina datorn. Måste ju även ha en liten dator nu när jag kanske blir arbetslös så jag kan söka nya jobb. Som mammaledig har man ju inte direkt så mycket pengar heller. Det skulle kännas så bra att vinna just nu känner jag mig bara som en sunkig mamma, men då blir jag en sunkig mamma med en ursnygg dator ;) Jag har aldrig vunnit något nånsin förutom små nallar på tivolin.

Datorn lottas ut av min favorit bloggerska Anna Hibbs, håll nu tummarna för mig!


Melles Önskelista

Melwin fyller 1 år och ni undrar vad han önskar sig så här kommer en önskelista.

* Cyklehjälm
* Bobux stl L (lädertofflor)
* Lyckopenning i silver 20 mm
* Brio Sorting box
* Sommarkläder (stl 86)
* Monteringssats Sleepy Kiss
* Simply Colors - kläder med tryck


Kommer jag på mer så kommer jag uppdatera listan.

Rolig mail jag fått

Statistik om kroppen:
- det tar 7 sekunder för maten att komma från munnen till magen
- människans hårstrå kan hålla 3 kg vikt
- längden av mannens penis är lika med längden av hans tumme gånger 3
- lårbenet är lika hård som cement
- kvinnans hjärta slår snabbare än mannens
- på varje fot har vi runt tusen miljarder bakterier
- kvinnan blinkar två gånger oftare än mannen
- vi använder 300 muskler bara för att hålla balansen när vi står
Kvinnor har redan läst färdigt detta mail.
 Männen tittar fortfarande på sin tumme.

Britney



Äntligen!!!
11 Juli kommer Brittan till Parken i Köpenhamn!!
Biljettsläpp i morgon kl: 10,
vilka ska med?

RSS 2.0