Sugen på glass?!

Fick denna på mail, tycker att den är så vitsig så jag måste dela med mig ;)
Känsliga läsare varnas för att förstora bilden..
förstoras genom att klicka på bilden.


En liten sjöman?!


En present från Familjen Gerhartz, tack så mycket!!
Den kommer bli jättefin på senare i sommar.


Första bvc besöket

I tisdags så var bvc har och hälsade på men dom hade ingen våg med sig så vi gick dit på em och vägde Melwin och han har ökat till 3440 gr. Han börjar bli stor nu trots att han knappt syns i sin bilbarnstol ;) Han passade även på att pinka ner sin mamma på bvc, misstänkte att det skulle hända men vad gör man?! Det är ju inget som går att styra över, tar nog med en handuk att ha imellan mig och Melwin nästa gång. Det är ialla fall jätteskönt att han ökar i vikt särskilt när brösten blivit små igen.. Dom var gigantiska ett tag, då med mitt mått räknat inte om man jämför med någon annan haha. Huvudsaken är att det finns mat där inne stora som små ;)
B har börjat att jobba i onsdags och mamma åkte hem i tisdags så nu är jag och Melwin helt själva. Det var lite pirrigt men det har gått bra. Ska bara vara själv imorgon oxå sedan är det ju helg sen jobbar B bara mån-tors nästa vecka. Idag så lämnade jag och Melwin bilen på service och när vi hämtade bilen så åkte vi (hela familjen utom Boggie) buss dit efteråt var vi och handlade. Allt gick hur bra som helst en tyst bäbis ;) Känns skönt att äntligen fått iväg bilen på service nu ska den bara få ny högtalare (har sprängt en..) och fylla på AC på måndag. För det har vi en annan verkstad än Bilia det blir lite billigare så ;) Sedan är det besiktning nästa vecka sedan är den klar för att säljas. Längtar efter en kombi!!! När vagnen är lastad så är det inget utrymme kvar i bagaget. Är lite i valet och kvalet hur vi ska göra sen byta in till skit pris eller sälja på blocket. Lägger man bilen på blocket så vet man ju vilka som ringer och ska pruta.. det är ändå inte det värsta utan att man måste ut och provköra med folk. Hmmm får se om killarna i verkstaden kan hjälpa oss eller så kanske vi säljer den i Dalarna. Nackdelen med en ny bil är att vi kommer att få en ny kontant insats och den brukar vara på 20% av beloppet. Men det måste bli en kombi vill ha nu.. fattar inte hur vi ska få plats med packningen när vi kör uppåt. Ingenting är omöjlig eller hur?!

Imorgon ska jag och B klippa oss hos Allie så vi är fina tlll studenten. Allie får klippa B när jag sitter med färg så kan vi turas om att passa "klimpe".

image149
Första bussresan. Han såg väldigt sammanbiten ut men
alla vet ju att busschafförena i Malmö kör som blådårar ;)
Han fick ju trots allt åka mycket buss i magen när mammas arm var gipsad..

Lägesrapport

Min mamma är här på besök och har tvingat ut mig ur lägenheten med Melwin. Så länge man är hemma har man ju "läget under kontroll" så att säga. Igår var vi i Torup och gick lite i skogen sedan stannade vi i stallet och sa hej på vägen hem, då var första gången jag fick amma utanför lägenheten. Lite pirrigt men det gick bra. Jag har ju alltid sagt att jag inte ska bli en sjåpig mamma men jag känner mig inte så lugn... men förhoppningsvis blir det bättre allt är ju nytt. Känner ju igen "signalerna" mer och mer. Han sover dock bättre på dagarna än nätterna men det blir förhoppningsvis bättre med tiden. Det är ju jag som får ta nätterna med tanke på att jag är maten och behövs det så lämnar jag över till B efter tankningen på morgonkvisten. Så länge han sover på dagarna så får vi passa på att sova då istället. Idag var vi på Center Syd och kikade lite. Min gamla arbetskamrat öppnade sin nya Kahls butik där idag, Melwin låg och sov som en lite sjusovare i vagnen. Tänk om han kunde sova så djupt på natten oxå ;) Han verkar ialla fall gilla att åka bil tur är väl det med tanke på den stundande resan.

Boggie är nästan som vanligt igen tror att hon löper, skitsvårt att veta då hon knappt visar något. Blodvärderna visade inte heller något fel så veterinären sa att vi får återkomma om hon blivit sämre. Försäkringen tog en del av kostnaden så vi skulle "bara" betala 1100-1200 kr.


Melwin i tröjan som farmor stickat.
Storlek 50 är fortfarande jättestort, så han ser ut som en liten sumo ;)

Gratulationer

   
2 jättefina buketter från arbetskamraterna,
tusen tack!


Blommor från Melwin gammelfarmor (B:s sida)

Boggie

Igår märke vi att Boggie var dålig så det var bara att boka tid på djursjukhuset, hon var som hon var i julas. Allmänt konstig huvudet slokar och ryggen ärr lite upphöjd. Hon kom knappt ens när hon blev bjuden korv och det händer aldrig, Boggie är ju som sagt en rigtig gottegris. Vi fick tid klockan 10 och B ville vara hemma med Melwin när jag var iväg med Boggie. Så jag ammande innan jag åkte men snacka om att det var lite ångest, så säger B: vad är det värsta som kan hända? Att han skriker och då får jag väl gå med vagnen då..  När vi kom till djursjukhuset så fick jag veta att vi var felbokade, vi hade fått tid imorgon. Hon vi får väl försöka att klämma in dig då men det kan ta lite tid. Jag kan inte vänta jag har en bäbis hemma säger jag, annars får vi ta en akuttid säger hon i kassan. Vadå akuttid då får man betala ytterligare 500:- utöver vanliga undersäkningen som kostar 495:-. Som tur är slapp jag vänta så länge innan vi fick komma in. Veterinären hittade inget fel på henne så hon ville ta röntgen och blodprov. Röntgen visade inte så värst mycket hon hade gasklockor i tarmen som man kan få om man är lite förstoppad, livmodern var svår att se pga av detta. Det kan tydligen se ut på samma sätt. Blodprovet får vi svar på imorgon så det är bara att vänta och se. Sedan när vi skulle betala så fungerade inte deras kassa system så då fick jag vänta ytterligare. Väntan av att inte veta hur det är med B och Melwin samt att Boggie var dålig och sista besöket på djursjukhuset var när vi tog bort Angelina gjorde mig "ganska stressad". När vi satt och väntade på veterinären så började jag nästan att gråta, det är väl alla hormoner. Som sagt vid betalningen så skulle vi få fraktura och jag undrar om man kunde få direkt reglering med Agria då skulle jag få vänta ytterligare ca: 30 min. När jag förklarade min situation så skulle dom göra det efter jag gått hem sedan skulle jag få faktura på resten. Normalt så måste man alltid betala direkt på plats annars behåller dom djuret, det kan man i och för sig förstå för det är f-n inte billigt att vara hos veterinären. Dagens besök gick på 2100:- så får vi se om försäkringsbolaget tar en del. När jag körde hem så blev jag lite arg på mig själv för att jag tagit direktregleringen för det tar djursjukhuset en avgift och eftersom vi ev. ska komma tillbaka för ultraljud så hade det varit bättre att skicka in kvittonen i efterhand.
Tänk om hon bara ska till och löpa, då dör jag (skämt och sido) då har vi betalat över 2000 för att få den diagnosen, men det är ju klart bättre än någon allvarlig sjukdom. Nu återstår det bara att vänta och se..

Senaste..

Uppdateringen på bloggen kanske blir lite si och så framöver. Vi håller på att landa här hemma efter att varit på patienthotellet. Det är en helt ny människa som vi ska lära att känna och skapa rutiner med. Han badade för första gången idag i handfatet, det var inte populärt. Blir förhoppningsvis bättre och bättre för var gång glömde dock att ha i några droppar olja i vattnet fast jag tog fram den. Sedan har jag, Melwin och Boggie varit ute på våran första promenad själv med vagnen, det gick bra vågade bara ta en kortis... man vet ju aldrig. Det är B som har rastat Boggie sedan hon kom hem i lördags. Melwins vikt kontroll gick bra i lördags han hade börjat att öka i vikt, pku-testet gick oxå bra. Han sa inte ett pip men han hade även mammas tutte i munnen under tiden. Efter kontrollen åkte vi ner till triangeln som hastigast och köpte 2 amningstoppar, tunnare babysockor, 2 pyjamaser och örontermometer (apotekets). Vi hämtade även upp Boggie på vägen hem, hon är lite fundersam. Så fort Melwin piper lite så sitter hon och lyssnar. Hon har även sprungit runt och luktat in lägenheten igen ;) Hon är lite reserverad för mig men jag stinker väl hormoner ;) Det går bra annars med henne ialla fall.

Fick denna bild från Falun kul att dom har fint väder.. Förra året tror jag till och med att det var snö till skolavslutningen i norra norra dalarna, det är dock inte så vanligt vissa tror att Falun ligger vid riksgränsen och att det går isbjönar på gatorna ;) Dock brukar sånt har väder vara snabbt övergående förra midsommar så hade vi finare väder än vad dom hade i Skåne. Hoppas bara att det blir fint väder i juni i Falun, så min lillebror slipper ha termobyxor på sin student :)


Styvpappa Rubens fiskdam.

Morgondagen

Allt känns helt sjukt kan inte fatta att det är våran lilla bäbis nu är man morsa liksom.. Nu är jag och B dom viktigaste personerna i Melwins liv ett tag framöver tills han blir tonåring, då kommer ialla fall han att tro att vi inte är så viktiga, men vi kommer att vara lika viktiga då. Men en sak i taget nu tonårsproblem behöver vi ej fundera på nu ;)

Imorgon ska vi tillbaka till patienthotellet för att göra ett PKU prov så då har vi våran första tid att passa, hoppas att det går bra. Jag har ialla fall monterat fast basen och passat in bilbarnstolen nogrannt idag, så vi är förberedda på den fronten. Nu ska jag packa en skötväska  som får följa med för man vet aldrig om man får ett läckage.. ;) Vad har hänt mer?! Jo jag tror att mjölken har runnit till "på riktigt" nu det baserar jag på storlek och ömheten, dom ska även väga Melwin igen imorgon så hoppas att han då inte gått ner mer än vad som är "tillåtet" efter förlossning. Imorgon ska vi även hämta hem Boggie, hoppas att det går bra så hon inte blir avundsjuk på Melwin. Men jag tror att det ska gå bra hon kommer nog inte gilla när han skriker men det gör inte mamma & pappa heller ;) En tyst bäbis är en nöjd bäbis. Nu ska jag gå och kvällsfika, krama B och gå och nanna kudde.

Melwins presenterBild 1
  • Rock Star Baby Napp design Jon Bon Jovi: från Ilva flickorna
  • Body med pojke: från Ilva flickorna
  • Baby filt: från Ilva flickorna
  • Lycky Number 13 från Thomas Sabo: från Ilva flickorna
  • Nike skor: från Allie, André och Cerock
Bild 2 & 3
  • I look just like my dad linne: från Lalle
  • Sverigesupporter body: från Lalle
Bild 4
  • Klädset: från farmor & farfar

Ej med på bild:
  • Babytaxi manualen: från Totte


Melwin hälsar och tackar så mycket för uppvaktningen!

Melwin

Natten mellan måndag och tisdag så vaknade jag 01:40 av att det känndes som jag kissat på mig, inte mycket men lite grann. Björn såg lite småchockad ut och undrade om det är dax.. Sa till Björn att vattnet har nog gått eller så har jag kissat på mig, men det känndes inget utan allt var som vanligt. Så jag gick och la mig igen och sov tills klockan ringde strax innan 6. Klev upp och funderade om jag skulle gå tlll jobbet men tänkte jag jag kan inte jobba om jag läcker.. Hade ju varit sjukt pinsamt om det skulle hända på jobbet haha. Meddelade en arbetskamrat att jag inte kommer för dagen så åt jag frukost och surfade lite, kännde fortfarande inget konstigt. Gick sedan och la mig ingen gick upp när B gick upp ringde förlossningen och meddelade att jag trodde att vattnet gått på natten. Så jag fick tid på obstetrisk mottagning på kvinnokliniken klockan 13:30 för kontroll. Frågade när jag bokade tid om jag skulle ta med väskan, du kan väl ta den med och låta den vara i bilen svarade hon. Eftersom allt var som vanligt så åkte B ner på stan för att kontrollera varför hans nya pass inte kommit och vi skulle ses utanför kvinnokliniken. Jag fixade det sista med väskan och packade upp bilbarnstolen sedan vid 13 så körde jag bilen ner till KK. Vi kom in på rummet och dom satte ctg på magen så fick vi vänta. Medans jag låg där på brisen så pratade vi lite och så helt plötsligt säger det "plask" jättehögt och jag blir dyngvåt halvvägs ner till knäna, då var kllockan cirka 14:30. Å herregud jag kan inte gå här ifrån så här säger jag till B efter ett tag börjar jag få lite små ont och då börjar jag tänka på bilen. Heregud nu kommer dom skicka hem oss det lär ju ta evigheter innan jag har regelbundna värkar så jag får komma tll förlossningen vem ska ta hem bilen. Så kom vi på att jag hade mjukisbyxor i bilen som tur är tar B med sig hela väskan från bilen och inte bara byxorna. Då kickade värkarna igång lite mer och då kom det in en dam och skulle kolla om jag hade öppnat mig. Den undersökningen var inte skön sjukt oförsktiga och att bli klämd på magen var ju inte heller trevligt. Ja du är öppen en 3-4 cm så jag ringer ner till förlossningen och kollar så du kan komma. Damen frågade om jag skulle ha hjälp men jag ville gå ner själv så vi tog trapporna från vån 3 till vån 1 som var snabbaste vägen. Kom in på ett rum direkt och blev presenterad för våran barnmorska och undersköterska då var klockan cirka 15:40. Periodvis började jag skaka helt okontrollerat precis som jag beskrev när jag bröt armen fick förklara för B att det inte gjorde ont när jag skakade utan det bara hände. Fick födabarn outfitt och barnmorkan frågade om jag ville ha någon smärtlindring och hon föreslog akupunktur, först skulle hon kolla hur mycket jag var öppen. Ja du är öppen en 9-10 cm så vill du prova lustgasen istället, den blev min vän resten av resan. Mina värkar strålade ner i benen och det var så skönt att känna att benen försvann ;) Dom frågade under senare delen av förlossningen om dom skulle skruva på mera gas men det ville jag inte då hade jag flygit ut genom fönstret hah. När det sedan var dax att kryssta så hade värkarna blivit svagare och dom förberedde för att sätta värkstimmulerande dropp med en sån dära "knapp i handen". Men jag lyckades trycka ut honom med värkarna jag hade fast det blev lite svårare att känna när det var dax att trycka. Hörde min kompis Elisabeth i bakhuvudet att när det väl är dax så ta i av kung och fosterland så jag tryckte på för allt jag var värd och 18:44 kom lille Melwin ut alldeles skär och slät.

Personalen sa att jag var en mönster elev som alla studenter skulle lära sig av och om jag ville ha flera barn så rekommenderade dom tältning utan för förlossningen ;) Så nu kallar B mig för sin lilla mönsterelev. Jag vet att personalen säger tlll alla att dom är duktiga men jag kännner mig sjukt stolt över vad jag och min kropp har gjort. Hela förlossningen var som en utom kroppen upplevelse och det gjorde faktiskt mindre ont än jag föreställt mig, har fått höra att öppnings skedet skulle göra så ont speciellt vid 8-10 cm. Det hade ju gått fin fint med min vän lustgasen ;) Det var när huvudet skulle ut som det gjorde som ondast men det är ju inte så konstigt. Sedan har har man hört att när väl bäbisen är ute så släpper all smärta men det den inte men det var åndå "värt bessväret" ;) Jag gick helt in i mig själv under förlossninge och jag har ingen som helst tidsuppfattning under tiden och alla röster var som lång långt borta. B tolkade mina nickningar och huvudskakningar och såg till att jag drack under tiden. Han skötte sin del mycket bra men allt gick mycket mycket fortare än vi hade förberett. Profylax andningen som vi gått kurs för använde vi inte utan djupandning funkar utmärkt särskilt i masken ;) Det var nog det hela tror jag..

Här kommer han då vårat lilla mirakel!

image138


Något som är lite roligt med tisdagen är att jag skulle på slut besiktning med armen på ortopeden kl 15:00 men jag rinde på måndag och meddelade min situation att jag kunde föda när som helst. Men jag ville ej avboka tiden, jag försökte ringa ortopeden från obstetrisk mottagningen för att avboka tiden men jag kom ej fram.

Magen säger hej..

Kunde inte låta bli att publicera denna bild,
det ser så sjukt kul ut när man trycker upp magen i kameran haha..

Mikrofonen är sjukt uttänjd nu.
Har fått höra att den ser ut som det man plockar bort på apelsinen :)
Naveln kallas mikrofonen för en kompis barn har sagt att ska man prata med bäbisen
måste man göra det i mikrofonen för då hör den bäst, gulligt va?!
Hålet ovanför mikrofonen är piercing hålet..


Sjukt roligt..

Slå pingvinjäveln!
Morgonövning eller aggressionshantering???
Klicka först på ismannen, då hoppar pingvinen ner,
klicka sedan på ismannen igen för att svinga slagträet.
Själv kom jag 481,6 m haha

You got to love internet...

Ta't lugnt allesamman..

Ringde B precis på jobbet och hans kollega svarade så jag sa att han kunde be B att ringa hem. Kollegan genast är det brått?! Är det dax?! Med lätt stressat röstläge, haha nä det är inte dax... Alla blir helt uppstirrade så fort jag ringer, då tror folk att det är dax, undra vad som skulle hända om jag inte svarar i telefonen folk ringer.. Då måste det ju vara dax eller hur eller så är jag bara på toaletten eller kanske ute och rastar Boggie eller åkt från mobilen..

Om jag ringer ta't lugnt jag vill kanske bara säga hej!
Ni alla kommer få veta i sinom tid när det är dax, några tidigare än andra i och för sig då.. Först ska våran hundvakt Annica kontaktas så Boggie slipper sitta hemma ensam. Våra föräldrarna kanske blir kontaktade under tiden som bäbisen tittar ut det beror på hur förloppet är.. Sedan kommer ni andra bli kontaktade i sinom tid efter att bäbisen tittat ut, ok. Så snälla ta't lugnt :) Jag vet att ni menar väl men jag känner mig lugn inför själva nedkomsen än så länge så när ni blir helt stressade kanske jag oxå blir det och det vill jag inte. Jag har inte känt förvärkar eller sammandragningar vad jag vet. Magen ska bli hård av sammandragningar och min har varit hård i 2 mån.. så jag kanske har en enda stor sammandragning ;) Det är bara att vänta ut bäbis tills den vill komma ut eller blir utrökt (läs igångsatt..) haha. Bäbis ligger ialla fall fixerad neråt det är ju alltid nått.. men bäbis du måste nog komma ut och stilla din pappas nyfikenhet snart :)

Presenten

För er som legat sömnlösa av nyfikenhet om presenten jag gav B på hans 30 års dag, kan jag berätta att jag köpte en espressomaskin och en klockradio med cd till sovrummet (fast den är mest till mig..). Han får ju faktiskt bäbis oxå om man säger så (mamma & svärmor sluta läs nu..) han var bara med på det sköna och roliga eller hur?! Jag måste se till att bäbis faktiskt kommer ut.. Det ska vara som att skita ut ett bowlingklot och springa ett maraton lopp så han borde vara mycket nöjd och det är han oxå :)

                   


Mer musik...

När vi ändå pratar musik vill jag slå ett slag för Duffy, hennes album Rockferry är riktigt bra. Sjunger som dom gjorde förr i tiden med hes sexig soulröst. Sången Mercy är skitbra liksom Warwick Avenue.

En annan som jag tyvärr har missat innan men blivit tipsad om genom en annan blogg är Cat Power. Verkar sjukt bra det lilla jag hört. Här med The Greatest.

Andra gamla favoriter är:

Heather Nova: Älskar hennes album Storm låten River of life är min favorit London Rain har varit med i Dawsons Creek liksom flera av hennes låtar. Hon har även gjort en låt med svenska Eskobar, Someone New.

Amy Winehouse
är sjukt begåvad men nu är det mest droger för hennes del, tyvärr. Sorgligt att en så ung människa slösar bort all sin talang. Hon sjunger om Rehab men är verkligen i behov att komma dit se hur hon ser ut här. Till saken hör att hon är född 1983 alltså bara 25 år gammal... ser hon ut att vara det?!

Eva Cassidy
skrivit lite i ett gammalt inlägg läs här.

Cranberries så klart ni kommer väl ihåg Zombie och Animal Instinct.


Märkte att dessa ovan blev "kvinnliga" och lite vemodiga. Älskar sån musik i bilen eller på tåget när jag ska åka långt. Annars lyssnar jag på det mesta det kanske kommer ett hårdrocks eller techno inlägg snart ;) Vilka är era favorit artister?

Robyn kicks ass..

"Våran" Robyn håller på att slå stort i USA, and we love it! Hon gästade Letterman början på maj och fick fin fin kritik, se hennes framträdande här. Eftersom Teddy Bears gjorde låten 2006 antar jag att det är därför alla har Björnhuvuden på sig i framträdandet, det kanske till och med är dom bakom maskerna. Mycket vitsigt, det visar att hon även har humor. Även den super kända bloggaren Perez Hilton diggar Robyn, se hans Robyn arkiv här. Det är extra roligt att det går bra för henne eftersom hon vågade göra sin egen grej, som ung tjej i musik branschen. 2004 startade hon sitt eget skivbolag Konichiwa Records, för att hon var trött på att anpassa sig efter dom "stora skivbolagen". Konichiwa ger endast ut hennes egen musik men skulle hon vilja signa andra artister så känns det ju inte som något hinder i framtiden. Robyn upptäcktes av artisten Meja (ni vet hon med All about the Money) när hon var 13 år och nu ligger världen snart vid hennes fötter 29 år gammal kan det vara för att hon tagit sånglektioner för Kishti Tomita (hon från idol) mån tro?! Här hittar ni mer om Robyn: MySpace och officiella hemsidan.

Hur bra är inte Sexual Eruption?!
Do you also love?!


Gårdagen igen..

Min fina älskling B som fyllde 30 igår!
Hoppas att du gillade dina presenter snart kommer ju din finaste present, bäbis.

Vi älskar dig pappa B!

image133

Gårdagen..

image134

Till min älskling!!

image132

Dagen till ära en snutt ur B:s favorit film!


Sexy mama ;)

Nu har jag börjat att samla vätska och det är i framförallt vänster fot/vad. Men vi har ju haft 20-25 grader här i 1-2 veckor så det kanske inte är så konstigt. Annars är allt bara bra, magen är inte i vägen som många gravida tycker, det beror nog på formen ;) Fått rekommendationer om stödstrumpor (som jag faktiskt har hemma har när jag flyger tex.) men avfärdat för att det varit så varmt. Fötterna har liksom redan kokat innan och dra på en tjock strumpa har inte varit så lockande men testade igår och YES!! Värmen avv strumpan och värmen av att fötterna sväller tog ut varann så det blev inte varmare utan samma fast utan pensionärsfötter. Stickan var min bästevän när jag hade gips (en strumpsticka jag kliade med under gipset) men nu är stödstrumpan min bäste vän haha. Köpte 2 par nya idag hade bara ett par marinblå sen innan nu har jag handlat ett par tunnare svarta och ett par vita.

Imorgon fyller min älskling B 30!! Så då gäller det att knipa haha för barnets skull det är nog inte roligt att fylla år samma dag som sin pappa. Fast B kan ialla fall inte få en finare present än en bäbis på sin födelsedag :) Men jag har köpt en annan present oxå men det kan jag ju inte avslöja nu. B har även kommit på att vi (jag, han och bäbis) kommer att nolla samtidigt framöver så när bäbis fyller 20 fyller vi 50 (hemska tanke haha) men det kan ju bli lite roliga födelsekalas framöver ;)

Vecka 40

image132

Så blir du vacker..


Kvarvarande i tävlingen...

...När kommer bäbisen och det är en ...

7/5 flicka: Mormor Kicki

8/5 ?: jag

11/5 flicka: farfar Kenneth
11/5 flicka: Anna


14/5 pojke: farfmor Eva
14/5 pojke: Totte
14-15/5 flicka: Malin

16-17/5 flicka men kallar magen han ;) Annica

17/5 pojke: Pappa B

18/5 pojke: Jenny P

21/5 pojke: Jessica

Boggie Bus

Vi var på födelsedagsfest igår i Bjärred och Boggie fick följa med, hon gjorde succé som vanligt ;)
Alla vill klappa och hon vill ju att alla ska klappa henne hela tiden.
Hon var dessutom nybadad och ny kammad så hon ser så fluffigt härlig ut,
här kommer 2 bilder när hon sitter ute och njuter..

     

Vecka 39

image128

RSS 2.0