Nya "jobbet"


Jo jag har hittat nytt "jobb", nu ska ni få veta varför det är ett "jobb". Det är så att jag var på en anställningsintervju om en eventuell öppning för en tjänst, men så kom vi överens att jag ska göra praktik via arbetsförmedlingen i 2 mån och om dom är nöjda och jag är nöjd så kommer jag få ett gravvik =) Wihoooo att överhuvud taget få in en fot i tryckeribranchen är helt underbart. För oavsett hur lång eller kort tid jag kommer vara på mitt nya "jobb" så innebär det ju nya kontakter och it's all about contacts these days =)

Jag började i måndags så hann jag bara jobba 2 dagar innan jag blev sjuk så jag fick vara hemma ons-tors, typiskt! Jag brukar inte vara sjuk men efter att både Melle och B haft kräksjukan så slapp jag inte. När jag lämnade Melle på dagis i fredags satt en lapp att nu har dom vattkoppor, han ska ju naturligtvis ha det men inte just nu.

Jobbet verkar super än så länge dom bjuder på frukost var dag, VAR dag. Vi har 2 mat på jobbet kylar där man kan köpa mat som är mera välsorterade än många butiker och så dras det på lönen nästa månad. I lunchrummet har vi massa fina tidningar som Elle, Plaza Kvinna och andra diverse tidningar att läsa, lite skillnad mot gruvan. Själva jobbet är ungefär det samma lite andra rutiner bara och andra rip och utskjutningsprogram, än så länge sitter jag mest vid sidan av och lär mig. Skönt att det verkar ha löst sig i alla fall särskilt eftersom jag var ganska "lugn" med att jag skulle vänta tills efter jul och nyår, började få lite småångest strax innan jul tänk om det inte skulle lösa sig?! Men nu verkar det ju ha gjort det =)

Allt tack vare en gamal kollega från gruvan, thanks you are the man =)

Läslust


Har shoppat loss lite på Bokus, lite sanna hemskheter, massa kändisar & rock'n roll och lite förförelse å raggning en perfekt blanding om jag får säga det själv =) Jag har gillat Gun's N Roses och när Sara berättade lite smaskigheter ur boken på tjejfesten i Dalarna så var det bara att slå till. Blev faktiskt lite ledsen nu när jag kom på att böckerna har kommit för jag har suttit och haft tråkigt i soffan och då hade jag ju kunnat läsa en halv bok men nu har jag ju nått att göra i morgonkväll istället =)

I perioder läser jag mycket har dock inte blivit så mycket sedan jag träffade B har liksom inte haft tid, har läst på semestrar och det brukar bli en 3-4 böcker på en veckas solsemester. Så lovely att ligga i solstolen att läsa men men nu är som dagaran förbi ;) Senast läste jag Twilightböckerna och dom läste jag på en 6-7 dagar och då hade jag bara sista boken som talbok så den tog 33 timmar att lyssna på haha. Låg helt stilla i soffan och tittade i taket och bara lyssnade, sjukt frustrerande i början för hon läser mycket långsammare än man själv läser men det går liksom inte att sluta man måste bara veta hur det slutar. Detta var när jag var arbetsbefriad från gruvan & Melle gick på dagis som jag passade på och så på kvällarna förstås.

På tal om Twilightböckerna så lånade jag ut När jag hör din röst & Ljudet av ditt hjärta idag til min jobbarkompis dotter och jag blev helt vemodig för att jag redan läst dom, sjukt men sant. Nåja jag får glädjas åt att film nr 3 kommer i slutet av juni. Mera Edward wihoooo!

Så har jag ju även Stieg Larsson böckerna hemma som jag inte läst än.. ja vet Ruben jag ska läsa. Det ska vara dom bästa böckerna ever, tänk om jag blir sjukt besviken. Men faktum är att dom senaste böckerna jag läst har varit mest sanna historier eller biografier med undantag på Twilight då men dom innehåller Edwaaaaaard ;)

Å glömde, jag har även handlat Trotsboken men av andra orsaker haha. Hoppas att man kan få lite hjälp när det känns som tålamodet är nere på noll å då ska man ändå komma ihåg; små barn små bekymmer, stora barn större bekymmer haha. Tills dess finns tålamod i pillerform eller ;)


Så tragiskt!!

Denna tjej är alltså bara 23 år..

 


Allmogegården

Måste tipsa om Allmogegården som ligger utanför Staffanstorp, vilket ställe =) Så otroligt mysigt en kringbyggd vitkalkad skånelänga med en liten gårdsplan i mitten. Boningshuset bodde som i, så hade dom butik i en, verkstad och lager i den tredje och den fjärde vet jag inte. Fatta vad möbler dom hade på lagret och då ska det tydligen finnas ett till lager!! På loftet i verkstaden var det möbler från golvet upp i taknocken och så mycket fina gamla möbler! Alla typer av möbler en riktig liten pärla med andra ord för någon som gillar gammalt skräp som jag, enligt Lalles utsaga ;) Min dröm är ett gamalt stort trähus typ detta med lika fantastisk inredning en härlig blandning av gammalt och nytt där allt passar ihop.

Haiti

Usch det är så hemskt, mitt hjärta blöder när man ser hur människorna har det på Haiti. Snälla hjälp till och skänk pengar. Själv har vi (familjen) skänkt 100 kr per familjemedlem till Läkare utan gränser, SOS Barnbyar och Röda Korset dom har alla fått 100 kr var. Många bäckar små...

OBS nedstående uppgifter kommer från Engla, kontrollera att dom stämmer innan ni bidrar.

Plan Sverige
Plusgiro 90 07 31-1
Bankgiro 900-7311. Ange "Haiti" på betalningen.

Röda korset
För att skänka 50 kronor- sms:a "AKUT" till 72900
Skänk valfritt belopp till plusgiro 900 800-4. Skriv "Haiti" på inbetalningstalongen. Du kan också på in på Röda Korsets hemsida, www.redcross.se, och skänka pengar.

FN-förbundet
Konto 90 00 79-5. Märk talongen ”Haiti”.

Hoppets Stjärna
Plusgiro 90 02 53-6
För att skänka 200 kronor - sms:a "Haiti" till 729 30

Rädda barnen

Via sms: skicka 10KATASTROF (10 kr) till 72950 alternativt KATASTROF (50 kr) till 72950 Via plus/bankgiro: 902003-3

Läkare utan gränser
Sms:a LIV till 72 990 (50 kr)
PG 900603-2 eller BG 900-60 32. Märk talongen "Akutinsatser".

Svenska Kyrkan
Plusgironummer: 90 01 22-3
Bankgironummer: 900-1223
Märk gåvan "Haiti"

SOS Barnbyar
För att skänka 50 kronor sms:a SOSHAITI till 72930
Det går också att skänka valfritt belopp via hemsidan www.sos-barnbyar.se

Unicef
SMS: Ge 50 kr – SMSa haiti till 72900
Plusgironummer: 902001-7
Bankgironummer: 902-0017
Märk talongen med Haiti
Eller skänk valfritt belopp via hemsidan www.unicef.se

Läkarmissionen
Skänk valfritt belopp via hemsidan www.lakarmissionen.se
Sms:a Haiti50 till 72930. Du skänker 50 kronor till Haiti.

Stiftelsen Sveriges Lions Hjälpfond
Skänk valfritt belopp på konto: 90 1948-0
Mera information finns på www.lions.se

Good Luck Darling

Fina, vackra, begåvade Malin beger sig till L.A i morgon för att plugga i ett halvår. You gonna kick some ass over there. Glöm inte att vi saknar dig och om det skulle vara något så är vi bara en klickning på datorn eller ett samtal därifrån. Ha det nu så himmlans roligt! Om vi mot förmodan skulle vinna massa pengar så kommer vi och hälsar på =) Love you <3

Bilderna är snodda från Annicas & Malins facebook, hoppas ni inte misstycker.


Tävling

Jag är med och tävlar på Julias Blogg.Vinstlista:
Från Voodolls: 4 stycken voodolls
Från Wear design: En fin, hjärtformad halsbandsklocka
Från Fotosonic: Ett kamerastativ som går att fästa på det mesta
FrånEasewhite: Två paket med tandblekning
Från Smalslips: En snygg klocka
Från Amors pilar: Massagestaven Ina Purple, det vattenbaserade glidmedlet Eros Aqua och desinfektionsrengöringen Invit hygiene. (amorspilar.se är en erotikbutik på nätet som säljer sexleksaker)
Från Jholmtshirt: Två stycken valfria t-shirts
Från Juvelia smycken: Ett valfritt namnarmband eller namnsmycke
Från Wild outdoor life: Väst i valfri storlek från Pinewood
Från My heart: Spelet "52 magiska veckor"
Från Sunny coco: ett antal tigerbalsam och parfymoljor
Från L8nyberg: En mineralfoundation
Från Importklader: Två hotpants i spets, en röd och en svart
Från Swefox: Ett set med matchande armband och klocka
Från Bagatoo: En snygg resväska i svart, rosa eller blå
Från A&I Design: Virvar Jacquard handduk och tre paradishanddukar i orange, grön och lila
Från Styleimport: En optisk pekfingermus till datorn
Från Caruso: ett svart, vackert litet smyckeskrin med trollsländelås
Från Partyprylar: Spelet "sanning eller konsekvens"
Från Disdou: 3 stycken mössor
Från Wellnessproducts: en swissdepil - hårborttagning utan smärta
Från Ecozoom: En t-shirt i valfri färg och storlek
Från Minmusli: 2 x 100 presentkort på müsli samt plåtburkar
Från Thaliahalsa: En huvudmassör
Från Webstrumpor: Ett par stay ups och tre par strumpor
Från Goldwell: Ultra volume schampo och balsam (mina favoriter!) samt hårsprayerna Sparkling fix och Magic finish
Från Önskefoto: En egen canvastavla, 20x30 cm
Från I+m naturkosmetik: Body refresh grapefruit - body lotion + shower gel & Hydro-Performance Facial Tonic + Day Creme.
Från Calas: ett par örhängen i äkta silver och bergskristall
Från ELF: 4 ögonskuggor (mina favoriter!)
Från Jeanettes naturtvål: en tvål med doft av granatäpple
Från Vekk: en mild liquid Soap, en anti acne creame, en instant pore minimizer, en anti acne soft mask

Sälen


Det blir inget Sälen i år, buhuuu =( Vi hade bokat 2 stugor men fick bara 1 så vi kan inte åka, visst finns det andra stugor men mamma kan hyra via jobbet. Det var meningen att jag, B, Melle och fam Bohman skulle åka med våra mammor som barnvakt när vi svingar (läs kanar) oss ner för pisterna. Jag vet ju inte ens om jag kan få ledigt från mitt nya "jobb" heller. Kanske åker jag hem över påsken och åker lite i backarna hemmavid eller så kanske vi kan bila till sälen över dagen. We will see. Det är så tråkigt i alla fall, men det blir nog en weekend i London i stället i april/maj.

Melle Ringer Moffa


Igår tog Melwin min mobil och låtsades prata. Hej sa han och sedan kom några helt otolkningsbara ord, vi frågade vem han ringde och han ringde Moffa (Morfar) haha gullungen!

Jul & Nyår del 2


Bilden uppe till vänster är tagen på insidan alltså i hallen haha.

När vi var ute på juldagen hände något annorlunda. En kille jag kännde igen till ansiktet men inte känner kallade mig till sig och frågade om jag från Grebo och att jag brukade fira midsommar där. Visst sa jag och då säger han att han brukar kolla in mig och mina högklackade skor för det är så sexigt med högklackade skor. Hmmm ok tack?! Vad svarar man liksom?! Sen undrade han om jag tyckte han var snygg? Eeee jag tänker inte svara på det svarade jag för vad säger man Nej inte så värst. Talade om för honom att jag hade sambo och barn och inte var intresserad, då berättade han att han hade sambo eller fru och hade 2 barn och att han inte raggade på mig. Men han var 36 år och ville veta om jag tyckte att han var snygg, jag vägrade att svara för det hela känndes som en stundande 40 års kris. Sedan frågade han om jag kännde igen honom och jag sa att jag sett honom prata med mina äldra killkompisar som jag hade i 20 års ålder. Sedan tog jag tillfället i akt att gå tillbaka till mina kompisar, för det hela var verkligen annorlunda haha.

Efter nyår så åkte vi ner till Örebro och var där ett par dagar innan vi körde hem igen. Det som var så tråkigt var att det var ännu kallare i Örebro än i Falun så det gick knappt att vara ute. Dom sista dagarna hade vi -25 och jag tänkte ju aldrig på att ta med mig mina termobyxor från dalarna men men, en lite stund gick ju i alla fall. Det var mysigt att vara hemma hos svärmor & svärfar, äta god mat och bara vara. En kväll fick jag tom. med B på bio och vi såg Sherlock Holmes som var riktigt bra, annorunda filmad och riktigt bra skådespelarinsatser.

Beautiful Sexy People


En lång lista..

Namn: Maria
Piercingar: Hål i öronen och i naveln
Tatueringar: Inte i nu läget men man vet ju aldrig ;)
Längd: 1,70
Skostorlek: 38-39
Hårfärg: Egen råttfärgat men det är alltid färgat, just nu skunken (både blont och svart)
Fräknar: Nopp

Kär? Ja men vissa dagar mer och vissa minder haha
Önskar du att du bodde någon annanstans? Ibland, då något varmt land eller i dalarna
Tycker du att du är attraktiv? Inte så mycket längre =(
Dricker du? Ja ibland, cider, shots eller vodka
Röker du? Ibland när jag festar aldrig annars
Vilket schampo använder du? För närvarvarande Joico Silk annars L'oreal ElVital
Vilken parfym använder du? Envy Me - Gucci eller Light Blue - Dolce Gabbana
Vad är du rädd för? Att någon jag känner ska dö eller att jag ska dö ifrån Melwin
Gillar du att tvätta? Jadå. framförallt när man är färdig
Gillar du berg- och dalbanor? Ja, skräck blandad förtjusning

Senaste…
Filmen du hyrde? Dumpa Honom (ser den nu), Borta bäst hemma värst & Inglourious Basterds
Filmen du köpte? Barnfilmer till Melwin
Låten du hörde: Förmodligen Twilight soundtracket eller Lady Gaga
Låten du laddade ner? Vet ej
Personen du ringde? B
Personen som ringde dig? Hm Stefan från AMS
TV-program du såg? Skvalan
Person du tänkte på? Melwin


Favorit…
Låt: Har så många
Sak att göra: Träffa nära och kära, sitta och fixa med datan
Sport: Ridning, BodyPump
Dryck: Vatten & Mjölk
Kläder: Varierar
Film: Hmm sett så många bra för tillfället är det nog Twilight
Bil: Love cars men måste vara praktisk så kombi Toyota Avesis, Volvo V70 eller Passaten
Serie: Californiacation, Weeds, Desperate Housewifes, Grey's Anatomi med fler

Har du någonsin…
Gråtit över en pojke? Oh ja...
Gråtit över en flicka? Jadå
Ljugit för någon? Ja men mest vita lögner och jag suger på att ljuga
Varit i slagsmål?
Blivit arresterad?
Träffat någon från internet IRL? Japp mammor från familjeliv

Antal…
Gånger ditt hjärta brustit? Hmm har nog aldrig varit super superknäckt
Hjärtan brustet på grund av dig? Vet inte 1 ggr kanske?!
Tjejer du kysst? Haha ett par stycken
Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? Ett par stycken
Gånger ditt namn varit med i tidningen? Ingen aning? Inte många

Senaste…
Boken du läste? Twilight böckerna Love, love, love
Personen du fick e-mail av? Tradera
Personen du fick brev av? Räkningar är det brev?!
Personen du fick sms av? Flyttkort från en vän
Gången hela din familj åt middag tillsammans? Igår
Saken du köpte? Kläder till Melwin


Vad har du gjort idag? Hämtat och lämnat Melle på dagis, hyrt film, suttit och pillat i InDesign, handlat mat och varit en snabbis på mobilia.

Brukar du svära mycket? Ja enligt B
När stiger du upp på morgonen? 07.00-07.15
Vad har du på dig? Mysbrallor, skön t-shirt och stickad tröja
Vad ska du göra ikväll? Kolla på film med B men han gick och la sig i halva filmen haha, B är som en pensionär :)
Vad är du allergisk mot? Inget som jag vet
Använder du hårspray? Ja ibland
Kan du stå på händer? Har kunnat nu vågar jag inte testa..
Håkan Hellström eller The Ark? Håkan
Salt eller socker? Socker
Gillar du ketchup? Ja men bara på vissa saker
Är du glad nu? Jaaaa har fått ett nytt "jobb"
Var du glad igår? Jaaaaaa ännu mer än igår för det var då jag fick beskedet
Vad dansar du till? Allt som svänger
Stockholm är… ? En fin stad
Göteborg är… ? Inte varit där så mycket
Kan du sjunga? Nonoooo, måste begå självmord om jag sjunger offentligt. Sjunger i bilen och för Melle
Spaghetti eller makaroner? Hmm svårt men spaghetti
Land du vill besöka? Så många bla. Sydamerika, USA, Australien, Thailand, Brasilien, Västindien

Melle å Pulkan

276a09c2450debfac5f8ce33e3076605.png

 

En bild från dalarna när Melle är ute & drar sin pulka.

 


Inte äldre än 18?

 

Haha så här gald blir man när man får visa leg till att köpa nikotinfrisnus, NIKOTINFRI när man är 31 bast ung.. Men det måste ju betyda att man är ung & snygg eller?!

Melle å Pattarna

Så här kan det se ut när Melle leker med farmor... Jag vet inte vem som skrattade mest men roligt hade dom i alla fall, för dom som vill ha en bröstförstoring a´la Melle så tar man 2 små bollar och stoppar innanför tröjan.

Jul & Nyår


Lång bloggtorka.. Visst kan jag blogga i falun men jag har ju inga program där för att fixa med bilder och så det blir inte så roligt sedan hittade vi ju på massa annat. Här kommer en liten summering över jul och nyår.

Vi körde upp till Falun direkt med ett lunch stopp och ett mat och lekstopp i Örebro på vägen. Det tog 12-13 timmar från vi körde hemifrån tills att vi var framme i Falun, Melwin var verkligen en ängel i bilen. Jag köpte en bärbar dvd dagen innan vi körde så han satt och kollade på pingu och lekte med sina saker.

Julen spenderades med mina föräldrar, Bs föräldrar, min egna lilla familj, min bror och hans tjej och Arnold så klart. Vi hade så mysig men jag fick ingen j***a julklapp i julklappsspelet i år heller =( Men jag fick massa andra fina saker bla: pengar, smink, träningsskor, margareteskålar och massa annat fint. Melwin fick ett berg med julklappar fast det inte var någon som gått crazy och köpt ett eget litet berg till honom ;) Melle fick pengar, kläder, duplolego, ryggsäck, böcker, bord och stolar till sitt rum, 2 traktorer och en massa annat fint.

På juldagen var vi upp till Karlsbo och grillade korv så mysig. Boggie tyckte att det var så där efter ett tag att vara mitt i skogen med massor av snö så hon satt i magfickan på min brors tjejs jacka haha, såg ut som en liten kängeruunge. Blev ingen utgång på kvällen heller.. men men man är ju inte 20 längre sedan hade vi inte heller styr upp något då gamla stället har stängt i Falun.

Vi har umgåtts väldigt mycket med fam Bohman under vår lilla tripp en dag var vi i pulkabacken på Lugnet och åkte och Anna hade tagit med sig galonmadrasser från sitt jobb och det gick fort som satan. Melle tyckte det var roligt tills all snö sprutade upp i ansiktet på honom.

Nyår firades med fam Bohman och ett kompis par till och vi hade soft med god mat och gott sällskap. Det var väldigt lugnt får man väl säga. Lördagen efter nyår var det dags för tjejfesten så himmlans trevlig att träffa alla igen och det blev i slutänden 4 tjejer från 9C som gick ut och hjälp va roligt det var! Hade nästintill någon baksmälla heller dagen efter vilket är väldigt ovanligt. Men så festar man ju inte så ofta som förr i tiden heller ;)

Annat som har hänt är att Melle har börjat att prata helt sjukt mycket han härmar allt. I hans ordföråd ingår ord som bla. aktor (traktor), pajas, bomma (blomma). Slut klämmen på resan kommer senare..

RSS 2.0